Fraud Blocker Weener Plastics - Highcare Cleanrooms vier ISO7 cleanrooms

Weener Plastics

Tilburg, Netherlands

Specificaties

Bedrijf: Weener Plastics 
Locatie: Tilburg, Netherlands
Classificatie: ISO 7 en 8
Temperatuur: 19°C +/- 1
Verlichting: 800 lux
Luchtinblaas: airsock
Relatieve vochtigheid: 55% +/- 5%
Vloerafwerking: ESD gietvloer
Sector: Voedingsindustrie, farmacie, home care

Weener Plastics, vier ISO7 cleanrooms in Tilburg. Weener Plastics is een internationale service gerichte toeleverancier van innovatieve plastic verpakkingen. Weener Plastics is een wereldwijde leverancier van innovatieve kunststof verpakkingen. WP ontwerpt, ontwikkelt en produceert hoogwaardige doppen en sluitingen, roll-on ballen, potjes en flessen voor persoonlijke verzorgingsmiddelen, voedingsmiddelen en huishoudartikelen. Bij de 24 vestigingen in 16 landen werken meer dan 3.000 medewerkers. Het hoofdkantoor en 2 fabrieken zijn gevestigd in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Ede, Gelderland.

KWALITEIT

De voedingsindustrie stelt via de IFS Food en BRC hoge eisen aan alle partijen die betrokken zijn bij de productie en verpakking van babyvoeding. Nederland is in deze markt mede door de hoge kwaliteitseisen een wereldspeler. Weener Plastic is gespecialiseerd in afsluittechnieken en voldoet aan de BRC.

ISO7 CLEANROOM

In Tilburg heeft Weener Plastics men gekozen voor een innovatieve oplossing door de vier spuitgietmachines te plaatsen buiten de cleanrooms en de producten via robots vanuit de IMM onder HEPA gefilterde lucht direct te plaatsen in de goederensluis. Zo blijft de spuitgietmachine buiten de cleanroom en worden de goederen op een hygiënische manier verplaatst. Weener Plastic maakt gebruik van de unieke opbouw van de cleanroom. De units staan volledig los in de bedrijfshal onder een mezzanine. Op deze tussenvloer, direct boven de cleanrooms staat de luchtbehandelingsinstallatie.

FLEXIBILITEIT BEWIJST Z’N NUT

Tijdens de bouw en installatie zijn er door voortschrijdend inzicht ontwerpwijzigingen doorgevoerd. Waarbij geïnstalleerde wand- en plafondpanelen simpel zijn verplaatst. De flexibiliteit van het HIGHCARE systeem kwam in de vier ISO7 cleanrooms hier volledig tot zijn recht. Zonder materiaal te verspillen zijn wanden en plafonds verschoven en hergebruikt.

 

<WANDEN>

<PLAFONDS>

<TECHNIEK>

<ESD-vloer in een cleanroom>

<Weener Plastics>

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01