Fraud Blocker Cleanroom Plafond - Highcare Cleanrooms -Vlak en Strak- metaalsysteem
Flush en sanitair

Cleanroom Plafond

cleanroom plafond metaal, demontabel systeem

Een HIGHCARE plafond is vlak en strak en speciaal ontworpen voor cleanrooms. De ruimte boven het metalen plafond is toegankelijk. De synergie tussen de metalen wanden en plafonds versterkt de eigenschappen van het systeem. Het plenum wordt gebruikt voor leidingen en luchtkanalen. De ruimte blijft hierdoor vrij van leidingen.

 

Wat is speciaal aan een cleanroom plafond

– vlak en strak systeem
– de luchttechniek; volledige spoeling met lucht vanuit het plafond en retour via de plinten
– ruimtes zijn snel en betrouwbaar te reinigen
– solide metalen systeem
– lange economische levensduur
– alle leidingen bevinden zich boven de plafonds en in de holle wanden
– wanden en plafonds zijn simpel toegankelijk
– beschadigingen zijn snel en goedkoop te vervangen
– modulair systeem
– met dit modulaire systeem zijn ruimtes eenvoudig te vergroten
– het lichtplan is verschuifbaar of eenvoudig uit te breiden
– brandveilige materialen, geen rook zoals met PUR, PIR of PS
– synergie tussen wanden, plafonds en technische installaties
– productie en engineering in eigenbeheer
– gebruiksklaar opgeleverd
– flexibel, ook tien jaar na de oplevering
 

Beloopbaar?

Fijnstof in een cleanroom is microscopisch klein en met het blote oog onzichtbaar. Om een regen van loskomende stofdeeltjes te voorkomen mag het plafond niet beloopbaar zijn. De lege ruimte boven het plafond – plenum- wordt gebruikt voor het doorvoeren van leidingen en luchtkanalen. Het dient makkelijk bereikbaar te zijn. Het HIGHCARE plafondsysteem bestaat uit metalen panelen en is vlak en strak met om de 1800 mm een draagprofiel. De dakpan-structuur tussen de plafondtegels onderling en de C-dragers, is luchtdicht.
 

 

Flexibele werkomgeving

Een moderne cleanroom is een flexibele werkomgeving waar met enige regelmaat techniek wordt verplaatst of toegevoegd. Lege ruimtes tussen wanden en boven plafonds zijn daarom toegankelijk. Een plafond van HIGHCARE is vanuit de cleanroom en de verdiepingsvloer bereikbaar.
 

 

Synergie

In de afgelopen jaren is de techniek continue verbeterd. De synergie tussen wanden, plafonds en luchtbehandelingsinstallatie vormt de basis voor het hoge technische niveau. HIGHCARE bouwt al meer dan vijfentwintig jaar cleanrooms. Het zijn compacte, steriele ruimtes, efficiënt ingedeeld en met veel glas. Een veilige en prettige werkomgeving is het uitgangspunt. Zonder brandgevaarlijke producten zoals – PIR, PUR of PS – en de juiste coating op de metalen panelen, is het materiaal inert en hoe agressief wordt er straks gereinigd?
 

< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >

 

 

Toegankelijkheid van plafonds

De plafonds van een HIGHCARE zijn niet beloopbaar. Dat is met een reden. Lopen over een plafond veroorzaakt grote hoeveelheden fijnstof. De ideale oplossing om het plafond toch toegankelijk te houden, is een vrij hangend plafondsysteem dat onder een tussenvloer wordt gemonteerd. HIGHCARE heeft hiervoor een luchtgesloten plafondsysteem ontwikkeld dat altijd toegankelijk blijft. Zowel vanuit de cleanroom als via de tussenvloer. Net zoals alle andere bouwelementen is het plafond remontabel.

Een voorbeeld, <ARION, Duitsland/Nederland>

Duurzaam

De plafondpanelen zijn eenvoudig te verplaatsen of te hergebruiken indien een andere indeling wenselijk is. Zoals bijvoorbeeld de verlichtingsarmaturen als er een machine verplaatst of toegevoegd wordt. Uitbreiding van een HIGHCARE cleanroom is eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om opdeling of verandering van de indeling, de producten van HIGHCARE bieden optimale flexibiliteit en duurzaamheid. Daarbij is een HIGHCARE-cleanroom verplaatsbaar. Dit dankzij de revolutionaire IFD bouwtechnologie.

<HIGHCARE>

cleanroom plafond metaal met watermist sprinkler klasse ISO7
cleanroom plafond metaal demontabel systeem klasse ISO5
cleanroom_plafond_highcare_cleanrooms_06
cleanroom_plafond_highcare_cleanrooms_07
HIGHCARE swirl diffuser
cleanroom_plafond_highcare_cleanrooms_14
cleanroom_plafond_highcare_cleanrooms_15
cleanroom ceiling plafond HIGHCARE
Highcare swirl diffuser
plafond aanzicht Highcare cleanroom
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01