Flush Sanitair Inert

HIGHCARE

Bas de Bruijn

HIGHCARE ontwerpt en produceert al meer dan twintig jaar gecertificeerde cleanrooms. Metalen stofarme ruimtes met een hoogwaardige luchttechniek die flush en sanitair zijn samengesteld. De corebusiness is het ontwikkelen, produceren en leveren van airconditioned cleanrooms: deze modulaire ruimtes worden standaard gebruiksklaar opgeleverd (turnkey).
 

DE GESCHIEDENIS VAN HIGHCARE

De onderneming is ontstaan uit Nolte, een installatiebedrijf dat in de jaren ’60 veelal voor Philips werkzaam was. Philips was de eerste afnemer van stofarme ruimtes. De upgrading van de assemblage-ateliers vond plaats in de Voltfabrieken te Tilburg.
 

Begin jaren ’70 ontwikkelde het bedrijf zich, onder de bezielende leiding van Koos Nolte, in verschillende richtingen. Naast de vertrouwde installatietechniek werden werkgebieden aangeboord als infrastructuur voor verkeer, vliegvelden, parkeergarages en… kwalitatieve hoogwaardige, stofarme ruimten. Voor Nolte waren de jaren zeventig het ideale klimaat voor deze nieuwe ontwikkelingen. De voorganger van HIGHCARE groeide in die tijd uit tot één van de grootste producenten.
 

PHILIPS

Eind jaren ’80 werd de moederonderneming Nolte Installatie Groep verkocht aan Stork. In die periode startte Philips, de grootste klant van Nolte, aan de reorganisatie met de krachtige naam ‘Centurion’. Stork reageerde door alle niet-kernactiviteiten te verzelfstandigen en bedong van de overnamekandidaten dat zij geen gebruik meer zouden maken van de naam Nolte.

 

HIGHCARE

Nu de grootste klant reorganiseerde ontstond de noodzaak de strategie te wijzigen en is in een nieuwe onderneming het bedrijf voortgezet onder de naam ‘HIGHCARE’. Met internationale aspiraties. In die periode ontwikkelde HIGHCARE een innovatieve bouwtechnologie: IFD.

 

RUSLAND

Onder de veilige paraplu van economische zaken leverde het bedrijf cleanrooms in Samara, Rusland en Sofia, Bulgarije.
Sinds 2002 wordt HIGHCARE geleid door directeur Bas de Bruijn. Hij studeerde in 1985 af als ing. aan de afdeling Bouwkunde van het IHBO te Tilburg.
<Pranafarm (Rusland)>

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1A
5032 MD TILBURG
Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01