Fraud Blocker Cleanroom Wanden - Highcare Cleanrooms Modulair Brandveilig
Flush en sanitair

Cleanroom Wanden

cleanroom_wanden_01

Cleanroom wanden bestrijken circa 60% van het oppervlak van de ruimte. Een vlakke en strakke uitvoering tussen ramen, wanden en plafonds speelt een belangrijke rol bij de ruimte classificatie. De synergie tussen de HIGHCARE plafonds en wanden versterkt de eigenschappen van het systeem en maakt de ruimte eenvoudig, snel en betrouwbaar schoon te maken.
 
HIGHCARE levert een brandveilige holle wand met in de spouw alle ruimte voor leidingen en of retourlucht. De vlakke wand ligt in een lijn met het glas van de ramen. Een vlak en strak oppervlak, foutloos te reinigen.
 

Speciale eisen

De metalen inerte afwerking is speciaal gekozen op het gebruik in cleanrooms en voldoet aan alle eisen. De onderlinge overgang tussen de wandsegmenten bestaat uit een dunne vier millimeter brede stootvoeg, die wordt gevuld met een speciale cleanroom-kit.
De uitvoering en samenstelling van dit flexibele holle wandsysteem bepaalt de onderhoudskosten, maar ook de kosten op lange termijn. Mocht het in de toekomst nodig zijn een paneel te wisselen, in een HIGHCARE zijn de wandpanelen simpel te vervangen; zonder te breken of te zagen.
 

Leasen

Het complete systeem, met uitzondering van de giet of plakvloer, is volledig demontabel. De cleanroom is eventueel te verhuizen. Daarom is een HIGHCARE te leasen en bestaat er zelfs een tweedehands markt.
 

Cleanroom wanden

De standaard HIGHCARE wand is hol en brandveilig zonder PIR, PUR of PS, zoals in koelcel elementen. Het wandsysteem is uniek en wordt al 25 jaar met succes toegepast. Met vlakke naadloze aansluitingen tussen de ramen, wandpanelen en schuifdeuren.
 

Wat is speciaal aan de HIGHCARE wand

– unieke luchttechniek; vanuit het plafond en retour via de plinten, door de holle wanden
– vlakke, strakke demontabele wanden en plafonds
– solide metalen systeem
– lange economische levensduur
– holle wanden en plafonds
– leidingen bevinden zich buiten de cleanrooms in wanden en boven de plafonds
– wanden en plafonds zijn simpel toegankelijk
– beschadigingen zijn snel en goedkoop te vervangen
– met dit modulaire systeem zijn ruimtes simpel te vergroten
– zeer concurrerend, verbouwingen tegen beperkte kosten
– het lichtplan is verschuifbaar en eenvoudig uit te breiden
– brandveilige materialen, geen PUR, PIR of PS
– synergie tussen wanden, plafonds en technische installaties
– productie en engineering in eigenbeheer
– gebruiksklaar opgeleverd
– flexibel, ook tien jaar na de oplevering
– het wand en plafond systeem wordt al >25jr met succes toegepast

Een HIGHCARE ruimte is extra schoon door de synergie tussen de plafonds, wanden en ramen. Het complete systeem is demontabel en anders in te delen. Eenvoudig foutloos te reinigen want de wanden zijn vlak en strak zonder leidingen, kabels en roosters. Het wandsysteem is hol – heeft een spouw – waarin leidingen lopen of afvoerkanalen van retourlucht. Door de demontabele wanden blijft de spouw bereikbaar.
 
Er ontstaat ook synergie door het modulaire systeem tussen de wanden, plafonds, luchttechniek en het dagelijkse onderhoud. Mocht het nodig zijn dan kunnen onderdelen in een HIGHCARE simpel gewisseld worden. De kwaliteit van het wandsysteem, met de unieke retour ventilatiestroken, op plint niveau, speelt daarom een belangrijke rol bij de jaarlijkse classificatie en het beperken van de onderhoudskosten.

Een ruimte zonder leidingen is makkelijk schoon te houden, sanitair én goed schoon te spoelen met gefilterde lucht, ‘flush’. Het ontbreken van hinderlijke leidingen in de cleanroom vergemakkelijkt het dagelijkse schoonmaken van de ruimte. In sommige cleanrooms wordt meerdere malen per dag gereinigd.
 

Simpel uitwisselbaar

Het wandsysteem van 900 mm is zo opgezet dat alle onderdelen simpel uitwisselbaar zijn. HIGHCARE heeft gekozen voor een basismaat van 300 mm voor alle bouwonderdelen. Met deze menselijke maat passen standaard: kasten, tafels, stoelen, zitruimte, dagmaten van deurkozijnen, loopruimten, etc. in de ruimte.
Met dit modulaire principe is de kans op speciale pasmaten het kleinst. Alle onderdelen in de cleanroom zijn opgebouwd volgens dit modulaire systeem. Hierdoor zijn ramen, deuren, retourroosters, led-verlichting, etc., simpel uitwisselbaar. In principe kan met dit systeem ‘iedereen’ op papier een ontwerp samenstellen.
 

Materiaal

De keuze voor een dergelijk reproduceerbaar wandsysteem, dat inert is en betrouwbaar qua maatvoering, verklaart waarom HIGHCARE kiest voor metaal. Er bestaat voor metaal geen alternatief dat aan zoveel eisen voldoet, zoals het bestand zijn tegen mechanische beschadigingen, brandveiligheid, antistatische eigenschappen of reproduceerbaarheid.
Dit flinterdunne materiaal is sterk en toch bestand tegen grote krachten. Het is makkelijk verkrijgbaar, leverbaar in grote maten en met verschillende soorten afwerking die bestand zijn tegen allerlei chemische producten.
 

Holle wand (spouwmuur)

In cleanrooms zijn de eigenschappen ‘flush’ en sanitair die de kwaliteit van de ruimte bepalen. Het HIGHCARE wandsysteem is hol. De spouw wordt gebruikt om utilities aan te voeren van buiten de ruimte. De spouw ruimte blijft toegankelijk vanaf de mezzanine ook na de oplevering. De wandpanelen zijn simpel te openen om aansluitingen uit te breiden of te verplaatsen. De holle ruimte wordt ook gebruikt om retourlucht af te voeren.
 

Dilataties tussen wandpanelen

Het HIGHCARE cleanroom wand is aan vier zijden vlak en strak aangesloten. De verticale naden zijn met een speciale 4 mm brede cleanroom-kit verbonden. De breedte van de naden is zo gekozen dat de verbinding hecht verbonden blijft met beide panelen en de achterzijde. De aansluiting is lucht en waterdicht. De speciale cleanroom kit is zowel flexibel als verlijmend en kan eventueel na demontage verwijderd worden. Het systeem is zo uitgevoerd dat alle wanden remontabel zijn.
 

Synergie

In de afgelopen twintig jaar is de cleanroom wand sterk verbeterd. De synergie tussen wanden, plafonds en luchtbehandelingstechniek vormen in de HIGHCARE cleanroom de basis voor het hoge technische niveau. We produceren al meer dan vijfentwintig jaar cleanrooms. Compacte steriele metalen wandelementen, efficiënt en vlak afgewerkt met veel glas. Een veilige en prettige werkomgeving.

< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >
 

Demontabel/remontabel of verhuizen

Een cleanroom wand wordt soms een aantal malen gedurende zijn levenscyclus gedemonteerd om machines of andere technische onderdelen te wisselen. Met het HIGHCARE wandsysteem is het simpel om, na de oplevering, de wand te demonteren en eventueel wandsegmenten anders in de delen.
 

Brandveilig systeem

<Brandveiligheid>

cleanroom wand ISO5 retourpanelen
cleanroom wand is hol en geschikt voor leidingen of retourlucht
cleanroom wand aansluitpanelen met HEPA retourbox
cleanroom wand aansluitpanelen krachtstroom, lichtstroom, data, perslucht, vacuüm
cleanroom wand aansluitpanelen ISO7
cleanroom wand met grote ramen HIGHCARE Cleanrooms
cleanroom wanden 06
cleanroom wanden 07
cleanroom wanden HIGHCARE
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01