iso gecertificeerde clean rooms

Cleanroom Prijzen

cleanroom prijzen

Indicatie prijzen:
€ 80.000 (25 m2), € 250.000 (145 m2) en € 1000.000 (> 1.200 m2)

Een budgetprijs voor een HIGHCARE cleanroom is scherp en betrouwbaar. Het begint ermee dat u omschrijft wat de toekomstige activiteiten zijn. Vervolgens zoeken we de antwoorden op onderstaande vragen om zo tot een budgetprijs te komen.

Wat is;
– de interne hoogte van de cleanroom (standaard 3 meter, altenatief 4, 6 of >6)
– de lengte en breedte van de clean-room ruimtes
– het oppervlak van de totale cleanroom (Personnel, Clean-rooms, Goods In, Goods Out)
– temperatuur en relatieve vochtigheid in de clean-rooms
– interne warmte productie; zoals het aantal operators, de gebruikte apparatuur
– utilities -technische voorzieningen- zoals: perslucht, stikstof, UPW, XCDA, 250V, 400V/16A, data, etc.
– gewenste ISO-klasse of GMP, HCCP, IFS of BRC

Een grote hulp bij het samenstellen van een prijs zijn een eenvoudige schets van uw plannen en foto’s van het gebouw/bedrijfshal.

< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >

 

Prijs en grootte van de cleanroom

Het totale volume van de clean-rooms vormt de basis voor de uiteindelijke prijs. Samen met de ISO-classificatie bepaalt dit het noodzakelijk aantal luchtverversingen om de ruimtes voldoende te conditioneren. Wordt het een cleanroom met vier vertrekken; het minimum? In een cleanroom met meer vertrekken neemt het aantal segmenten toe en stijgt de kostprijs.

De beste en snelste prijsindicatie ontstaat door HIGHCARE een principe schets te sturen. Wij zien graag ter versnelling van het proces dat uw organisatie een handgemaakte tekening samenstelt en zo meedenkt over het ontwerp. Meestal is zo’n schets voldoende voor een eerste prijsindicatie. Vervolgens maakt een projectingenieur van HIGHCARE na het kennismaking- en oriënteringsgesprek een 3D schets.

Op basis hiervan wordt een primaire bouwtekening gemaakt. In nauw overleg wordt een gedetailleerd technisch ontwerp uitgewerkt. Uw wensen en onze jarenlange ervaring leiden tot een definitief ontwerp. Dit vormt de basis voor een eerste indicatie van de aanneemsom.

Een vaste prijs per m2 of m3 is onbetrouwbaar omdat in de praktijk elke cleanroom uniek is.

 

Synergie

De afgelopen decennia is de techniek sterk verbeterd. Onze unieke synergie tussen wanden, plafonds en luchtbehandelingstechniek vormen in de HIGHCARE cleanroom de basis voor het hoge technische niveau. We produceren al meer dan vijfentwintig jaar cleanrooms. Compacte steriele ruimtes, efficiënt en vlak afgewerkt met veel glas. Een veilige en prettige werkomgeving.

 

Kosten per maand, kleine cleanroom, waarde € 100.000

Een indruk van de kosten bij deze investering per maand geeft, zonder alle details uit te werken, met een afschrijving over tien jaar.
€ 100.000 investering kost per maand (€ 100.000/10)/12= € 833,33.
Dit is exclusief verzekeringspremie, rente, energie en onderhoudskosten.

 

Lichte ruimtes

Cleanrooms moeten geen sombere werkplekken zijn; ramen en licht verbeteren de werksfeer. De verlichting moet ruim voldoende zijn en de apparatuur makkelijk bereikbaar, zodat deze goed te bedienen is. De schone lucht moet vrij langs alle objecten kunnen stromen, zodat de ruimte goed schoonspoelt.(flush)

We willen in het ontwerpproces fouten uitsluiten door uw bedrijf te betrekken bij het ontwerp. Technisch letten wij op specifieke cleanroom eisen zoals het voorkomen van insluiten van lucht, waardoor de cleanroom niet goed schoon spoelt -flush-, of eenvoudig is schoon te maken.(sanitair)

De cleanroom mag niet te krap zijn. In de ontwerpfase worden de posities van apparatuur, ramen, deuren en in- en uitvoersluizen bepaald. Dankzij de ‘remontabele’ IFD bouwtechniek is dit ook tijdens de bouw, of zelfs achteraf, simpel te wijzigen.

Een HIGHCARE cleanroom heeft door haar unieke ventilatiesysteem de optimale mogelijkheid de ruimte schoon te spoelen. Dat garandeert een hoge classificatie.

<IFD bouwtechniek>

 

Voorzieningen

Het assortiment beschikbare utilities is groot. De voordelen van het holle HIGHCARE wandsysteem komen hier maximaal tot zijn recht. Op min of meer elke locatie in de cleanroom kunnen utilities worden aangesloten.
Voorzieningen zoals:
• perslucht, XCDA
• drinkwater, proceswater
• gedemineraliseerd water, koud of warm
• UPW
• data-aansluitingen
• elektriciteit. Alleen 250 volt of ook krachtstroom?

In het voorontwerp wordt de gehele installatie flexibel en standaard met de gewenste voorzieningen geprefabriceerd. Aanpassingen en uitbreidingen zijn eenvoudig te realiseren. De maximaal beschikbare capaciteit wordt bepaald door de gebouwaansluitingen van de nutsbedrijven. Wat is in het gebouw beschikbaar?

 

<NUTSBEDRIJVEN>

 

De kwaliteit van de bouwmaterialen

De kwaliteit van de bouwmaterialen is van belang voor de economische levensduur van de cleanroom en de veiligheid van de proces-operators. Een HIGHCARE cleanroom is gemaakt van staal- en glaspanelen. Een vlak en strak inert materiaal dat zich zeer goed laat reinigen, stroom geleidt en magnetisch is. Daarbij hecht stof en ander vuil slecht aan staal, zodat tijdens uw productieproces alle lichte stofdeeltjes afgezogen worden. Ook de elementen die de diverse delen verbinden zijn solide en veilig. De cleanroom is demontabel en te verplaatsen.

 

Techniek

De kwaliteit van de technische installatie, zoals de luchtbehandelingsunit en de verlichting, dienen bedrijfszeker en zuinig in energieverbruik te zijn. Een HIGHCARE cleanroom wordt om die redenen uitgevoerd met de modernste technische onderdelen van internationaal erkende fabricaten. De LED-verlichting heeft een levensduur van meer dan 50.000 uren.

 

Cleanroom prijzen

De bouwmethode is prijsbepalend voor dit modulaire systeem en kan in uw bedrijfshal snel, schoon en efficiënt samengesteld worden. Een HIGHCARE cleanroom wordt opgebouwd volgens de revolutionaire IFD filosofie. Dit staat voor industriële, flexibele en remontabele bouwelementen. Bij deze techniek wordt de gehele cleanroom letterlijk digitaal gebouwd voordat deze in de vorm van een bouwpakket wordt aangeleverd.
De cleanroom prijzen zijn een integraal onderdeel van het door HIGHCARE gebruikte tekenprogramma. Is het digitale ontwerp definitief, dan staat de prijs vast.

Op de bouwplaats wordt door HIGHCARE niet gezaagd, geschuurd, geveild of geverfd. Een schone, stofarme bouwmethode. Dit resulteert in minimale overlast en een zeer snelle bouwtijd.

 

Certificering

Certificering van de cleanroom is voor HIGHCARE de laatste fase van het bouwproces. We leveren bij de oplevering de ISO-classificatie die met u is overeengekomen. Een internationaal erkend cleanroom certificaat.
Er zijn meerdere relevante normen, zoals GMP, HCCP, IFS of BRC.

HIGHCARE heeft ervaring met alle gangbare certificeringen.

 

Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1A
5032 MD TILBURG
Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01