Cleanroom prijzen

cleanroom prijzen voor het flexibele systeem van Highcare Cleanrooms

Cleanroom prijzen. Bij de aanschaf van een cleanroom bepalen de volgende kostenfactoren de hoogte van de turnkey aanneemsom (per vierkante meter, €/m2):
• het totale grondoppervlak van de cleanroom
• het aantal cellen/ruimtes
• de specifieke eisen aan de ruimtetemperatuur en relatieve vochtigheid
• de activiteiten in de ruimte
• vorm van het interieur
• de interne warmtelast
• de luchtcirculatie
• de classificatie/certificering
• voorzieningen zoals XCDA, UPW, ESD-vloer
• de locatie in het gebouw, de buitenbox: de ruimte waarin deze metalen cleanroom wordt geplaatst
• de besturingstechniek
• de interne hoogte (2980 mm?)
• ook na jaren blijft het mogelijk om in deze modulaire HIGHCARE cleanroom, zonder te breken, een wand, raam, armatuur of technisch paneel of eventueel een beschadigd paneel uit te wisselen of te vervangen of te verplaatsen
 

De grootte van de cleanroom

De grootte van de cleanroom is één van de belangrijkste onderdelen van de kostprijs. Het volume van de totale cleanroom, in combinatie met het circulatievoud van de lucht, bepaalt de luchtbehandelingsinstallatie. Dit zijn belangrijke kostenonderdelen uit de aanneemsom. Cleanroom prijzen zijn sterk afhankelijk van het aantal ruimtes. De projectingenieur van HIGHCARE maakt tijdens het kennismaking- en oriënteringsgesprek samen met u een ruwe schets. Hier wordt vervolgens een eerste 3D-tekening van gemaakt en deze is de basis voor het technische ontwerp. Om de oprichtingskosten te beperken ontwerpt HIGHCARE volgens een modulair maatvoerings-systeem, IFD. Lees meer over IFD moderne bouwtechniek
 

Het technisch niveau

De grootte van de technische installatie bepaalt voor een aanmerkelijk deel de kostprijs. Denk hierbij aan koelmachine, luchtbehandelingskast, stoom of adiabatische bevochtiging, verwarmingsunit, filtercascade, LED-verlichting of dat er sprake is van utilities zoals speciale gasaansluitingen in de cellen. HIGHCARE levert een breed gamma aan mogelijkheden. De door HIGHCARE geleverde techniek is compact en door de luchtspouw tussen de wanden ook efficiënt uitgevoerd. Min of meer elke plek is bereikbaar. In dit unieke metalen systeem zijn de technische aansluitingen ook op termijn verplaatsbaar of eventueel later nog aan te brengen. 

HIGHCARE levert de modernste voorzieningen. Het uitgangspunt is helder: de ruimtes dienen vooral een veilige, productieve werkplek te zijn. De manshoge ramen in een HIGHCARE cleanroom maken de cel tot een prettige werkruimte, waarbij ook de werkzaamheden van de collega’s in andere cellen zichtbaar zijn. Daarnaast moet de equipement voldoende ruimte krijgen. Het is van groot belang dat we fouten voorkomen zodat het mogelijk blijft om de cleanroom goed, eenvoudig en volledig schoon te houden.
 

Certificering

Certificering van de cleanroom is een kostenbepalend element. De hoogte van de ISO certificering en de klasse zijn hierin van belang. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van andere classificaties. Denk aan GMP, HCCP of BRC. HIGHCARE heeft ervaring met alle gangbare certificeringen. Een hoge ISO certificering ligt binnen handbereik dankzij het unieke ventilatiesysteem in een HIGHCARE cleanroom.
 

Voorzieningen

De keuze voor speciale utilities bepalen deels de prijs van een cleanroom.
Voorzieningen zoals:
• perslucht, zie XCDA
• drinkwater, proceswater
• gedemineraliseerd water, koud of warm
• UPW
• data-aansluitingen
• elektriciteit: Alleen 230 volt of ook krachtstroom?
De gehele stroomvoorziening wordt flexibel en standaard met prefab Wieland stekers aangesloten. Het systeem is daardoor eenvoudig te wijzigen of uit te breiden.

 

De kwaliteit van de bouwelementen en de elektrische onderdelen

De kwaliteit van de bouwelementen is van belang voor de levensduur van de cleanroom en de veiligheid van de procesoperators. Een HIGHCARE cleanroom is gemaakt van staal omdat dit inerte materiaal zich zeer goed en eenvoudig laat reinigen. Daarbij hecht stof en ander vuil slecht aan het oppervlak, zodat tijdens het productieproces de losse deeltjes weer afgezogen kunnen worden.

 

Unieke kwaliteit en kostenbesparing door IFD techniek

De state of the art bouwmethode garandeert een hoge kwaliteitsstandaard zodat deze metalen cleanroom in een bestaand bedrijfspand snel en schoon samengesteld kan worden. Een HIGHCARE cleanroom wordt opgebouwd volgens de IFD techniek. Dit staat voor industriële, flexibele en demontabele bouwelementen. Bij deze hoogwaardige bouwtechniek worden de cleanroom onderdelen fabrieksmatig geproduceerd en letterlijk in de vorm van een bouwpakket aangeleverd. Op de bouwplaats wordt niet gezaagd, geschuurd, geveild of geverfd. Hierdoor is dit een schone, stofarme methode. Deze werkwijze resulteert in minimale overlast en een zeer snelle bouwtijd. Een bijkomend voordeel is dat dit systeem demontabel is. De cleanroom is na de oplevering opnieuw in te delen en is te verhuizen.

 

Cleanroom prijzen

Cleanroom prijzen worden beïnvloed door omgevingsfactoren. Prijsindicaties zonder de omstandigheden te kennen zijn meestal onbetrouwbaar. Toch willen we u van dienst zijn en een indicatie geven van de te verwachte kosten. Indien u contact opneemt ontvangt u binnen enkele dagen een realistische aanbieding.
Ter indicatie volgt hierbij een prijs per m2,
€ 950,00 per m2 voor een cleanroom > 250 m2, ca. ISO 8, turnkey (= gebruiksklaar) zonder utilities en met een standaard interne hoogte van 3000 mm.
€ 1.500,00 per m2 voor een cleanroom < 250 m2, ca. ISO 7, turnkey (= gebruiksklaar) met een aantal utilities en een standaard hoogte van 3000 mm.
Bovenstaande prijzen zijn indicatief en vrijblijvend en betreffen een metalen cleanroom onder een mezzanine, verdiepingsvloer, die onderdeel uit maakt van deze prijsindicatie.


 Terug

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie