iso gecertificeerde clean rooms

Cleanroom Prijzen

cleanroom prijzen

Indicatie prijzen:
€ 80.000 (40 m2), € 250.000 (145 m2) en € 1000.000 (> 1.200 m2)

Een budgetprijs voor een HIGHCARE cleanroom is scherp en betrouwbaar. Als u omschrijft wat de toekomstige activiteiten zijn dan kunnen wij met de antwoorden op onderstaande vragen een budgetprijs samenstellen.

 

Vragen:
– de interne hoogte van de cleanroom (standaard 3 meter, altenatief 4, 6 of >6)
– lengte en breedte van de clean-room ruimtes
– het oppervlak van de totale cleanroom (Personnel, Clean-rooms, Goods In, Goods Out)
– temperatuur en relatieve vochtigheid in de clean-rooms
– interne warmte productie; zoals het aantal operators, de gebruikte apparatuur
– utilities (technische voorzieningen) zoals: perslucht, stikstof, UPW, XCDA, 250V, 400V/16A, data, etc.
– gewenste ISO-klasse

Een grote hulp bij het samenstellen van een prijs zijn een eenvoudige schets van uw plannen en foto’s van het gebouw/bedrijfshal.

< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >

 

Prijs en grootte van de cleanroom

Het totale volume van de clean-rooms vormt de basis voor de uiteindelijke prijs. Samen met de ISO-classificatie bepaalt dit het noodzakelijke circulatievoud en het luchtvolume om de ruimtes voldoende te conditioneren. Wordt het slechts een cleanroom met vier vertrekken; het minimum? In een cleanroom met meerdere clean-rooms neemt het aantal wandsegmenten en schuifdeuren toe en stijgt de kostprijs.

Een prijslijst per m2 of m3 is onbetrouwbaar omdat in de praktijk elke cleanroom maatwerk is.

De beste en snelste prijsindicatie ontstaat door aan HIGHCARE een principe schets te sturen. Wij zien graag ter versnelling van het proces dat uw organisatie een handgemaakte tekening samenstelt en zo meedenkt over het ontwerp. Meestal is zo’n schets voldoende voor een eerste prijsindicatie. Daarna maakt een projectingenieur van HIGHCARE tijdens of na het kennismaking- en oriënteringsgesprek een 3D schets.

Op basis hiervan wordt een primaire bouwtekening gemaakt. In nauw overleg met u wordt een gedetailleerd technisch ontwerp uitgewerkt. Uw input en onze jaren lange ervaring leiden tot een definitief ontwerp. Dit vormt de basis voor een eerste indicatie van de aanneemsom.

 

Synergie

In de afgelopen jaren is de techniek continue verbeterd. De synergie tussen wanden, plafonds en HVAC vormen de basis voor het hoge technische niveau. HIGHCARE bouwt al meer dan vijfentwintig jaar cleanrooms. Compacte steriele ruimtes, maar vooral efficiënt met veel glas. Een veilige en prettige werkomgeving. Kwaliteit en vakkennis zijn soms moeilijk te beoordelen. Pas onder andere op met brandgevaarlijke producten zoals PIR, PUR of PS, maar ook bij de keuze van de coating op de metalen panelen of hoe inert is het materiaal en hoe agressief wordt er straks gereinigd?

 

Cleanrooms kunnen sombere werkplekken zijn; veel ramen verbeteren de werksfeer. De verlichting moet ruim voldoende zijn en de apparatuur makkelijk bereikbaar, zodat deze goed te bedienen is. De schone lucht moet vrij langs alle objecten kunnen stromen, zodat de ruimte goed schoonspoelt.(flush)

We willen in het ontwerpproces fouten uitsluiten door uw collega’s te betrekken bij het ontwerp. Technisch letten wij op specifieke cleanroom eisen zoals het insluiten van lucht waardoor de cleanroom niet goed schoon wordt (flush) of eenvoudig is schoon te maken (sanitair).

De cleanroom mag qua ruimte niet te krap zijn. In de ontwerpfase wordt de apparatuur al ingericht en worden de posities van ramen, deuren en in- en uitvoersluizen getekend. Dankzij de ‘remontabele’ IFD bouwtechniek is dit ook tijdens de bouw of zelfs achteraf simpel te wijzigen.

Een HIGHCARE cleanroom heeft door haar unieke ventilatiesysteem de optimale mogelijkheid de ruimte schoon te spoelen. Dat garandeert een hoge classificatie.

<IFD bouwtechniek>

 

Certificering

Certificering van de cleanroom is voor HIGHCARE de laatste fase van het bouwproces. We leveren standaard bij de oplevering de ISO-classificatie die met u is overeengekomen.
Er zijn meerdere relevante normen, zoals GMP, HCCP, IFS of BRC.

HIGHCARE heeft ervaring met alle gangbare certificeringen.

 

Voorzieningen

Het assortiment beschikbare utilities is groot. De voordelen van het holle HIGHCARE wandsysteem komen hier maximaal tot zijn recht. Op min of meer elke locatie in de cleanroom kunnen utilities worden aangesloten.
Voorzieningen zoals:
• perslucht, XCDA
• drinkwater, proceswater
• gedemineraliseerd water, koud of warm
• UPW
• data-aansluitingen
• elektriciteit. Alleen 250 volt of ook krachtstroom?

In het voorontwerp wordt de gehele installatie flexibel en standaard met de gewenste voorzieningen geprefabriceerd. Aanpassingen en uitbreidingen zijn eenvoudig te realiseren. De maximaal beschikbare capaciteit wordt bepaald door de aansluitingen van de nutsbedrijven. Wat is in het gebouw beschikbaar? <NUTSBEDRIJVEN>

 

De kwaliteit van de bouwmaterialen

De kwaliteit van de bouwmaterialen is van belang voor de economische levensduur van de cleanroom en de veiligheid van de procesoperators. Een HIGHCARE cleanroom is gemaakt van staal- en glaspanelen. Een vlak en strak inert materiaal dat zich zeer goed laat reinigen, stroom geleidt en magnetisch is. Daarbij hecht stof en ander vuil slecht aan staal, zodat tijdens uw productieproces alle stofdeeltjes afgezogen worden. Ook de elementen die de diverse delen verbinden zijn solide en veilig. De cleanroom is demontabel en te verplaatsen.

 

De kwaliteit van de technische installatie

De kwaliteit van de technische installatie, zoals de luchtbehandelingsunit en de verlichting, dienen bedrijfszeker en zuinig in energieverbruik te zijn. Een HIGHCARE cleanroom wordt om die redenen uitgevoerd met de modernste technische onderdelen van internationaal erkende fabricaten. De LED-verlichting heeft een levensduur van meer dan 50.000 uren.

 

Cleanroom prijzen

De bouwmethode is prijsbepalend voor dit modulaire systeem en kan in uw bedrijfshal snel, schoon en efficiënt samengesteld kan worden. Een HIGHCARE cleanroom wordt opgebouwd volgens de revolutionaire IFD filosofie. Dit staat voor industriële, flexibele en remontabele bouwelementen. Bij deze techniek wordt de gehele cleanroom letterlijk digitaal gebouwd alvorens deze in de vorm van een bouwpakket wordt aangeleverd. De cleanroom prijzen zijn een integraal onderdeel van het door HIGHCARE gebruikte tekenprogramma. Is het digitale ontwerp definitief dan staat de prijs vast.

Op de bouwplaats wordt niet meer gezaagd, geschuurd, geveild of geverfd. Een schone, stofarme methode. Dit resulteert in minimale overlast en een zeer snelle bouwtijd.

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1A
5032 MD TILBURG
Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01