Fraud Blocker Cleanroom Installatie - Highcare Cleanrooms
cleanroom installatie

Cleanroom Installatie

cleanroom_installeren_08

Cleanroom installatie ontwerpen start met het stellen van veel vragen, ‘waarvoor gaan de ruimtes gebruikt worden, wat wordt de ruimte temperatuur, zijn er eisen aan de relatieve vochtigheid, wordt er warmte geproduceerd, etcetera’. Met uiteindelijk als resultaat een cleanroom installatie met een internationaal certificaat.

De aanschaf van een cleanroom installatie is een proces waarbij in ‘design fase’ de opdrachtgever veel technische vragen dient te beantwoorden. De technici van HIGHCARE werken in deze fase nauw samen om tot een optimaal design te komen met lage energiekosten en minimaal onderhoud.

De installatie onderdelen

Wat zijn de meest voorkomende onderdelen in een gemiddelde HIGHCARE cleanroom installatie,

  • verwarmingsbatterij
  • koelbatterij
  • bevochtiging
  • luchtfilters grof, fijn en indien van toepassing HEPA filters
  • ventilator
  • remote besturing via een beschermde toegang vanuit een willekeurige browser

Een cleanroom installatie dimensioneren is een groei proces op basis van vertrouwen en ‘voortschrijdend inzicht’. Tijdens het traject neemt de kennis van opdrachtgevers toe. Wij zijn u daarbij graag van dienst.

Wat is uniek aan een HIGHCARE cleanroom

– hoge classificatie
– de luchttechniek; volledige luchtspoeling vanuit het plafond en retour via de plinten
– modulair systeem
– holle wanden en plafonds
– wanden en plafonds zijn demontabel
– solide metalen systeem
– de lange economische levensduur
– brandveilige materialen, geen PUR, PIR of PS
– alle leidingen bevinden zich boven de plafonds en in de wanden
– synergie tussen de wanden, plafonds en de technische installaties
– productie en engineering in eigenbeheer
– Europese halffabrikaten van onder andere Siemens, ABB, etc.
– lage jaarlijkse onderhoudskosten
– gebruiksklaar opgeleverd

Flexibiliteit

– vlakke, strakke demontabele wanden en plafonds
– beschadigingen zijn snel en goedkoop te vervangen
– door dit modulaire systeem zijn ruimtes simpel te vergroten
– het lichtplan is verplaatsbaar en eenvoudig uit te breiden
– flexibel, ook tien jaar na de oplevering
De technici van HIGHCARE zijn u graag van dienst en staan als adviseur aan uw zijde om in nauw overleg uw wensen op te nemen in het ontwerp. Zo ontstaat een unieke cleanroom, die gebruiksklaar wordt opgeleverd inclusief het internationaal erkende ISO-certificaat.

Bouwtijd

De gemiddelde bouwtijd van een cleanroom ligt tussen de vier en zes maanden. De kennis van de opdrachtgever speelt daarbij een belangrijke rol en groeit naarmate het bouwproces vordert. Ervaring is het sleutelwoord.

Succesfactoren

In tijden van economische schaarste bouwt ‘iedereen’ cleanrooms. Toch is het een specialisme; een vak, en ervaring is hier het sleutelwoord. Wil je succesvol zijn, doe het dan niet voor de eerste keer. Belangrijk is het aanwijzen van één project coördinator aan de zijde van de opdrachtgever.
Bouwen is een specialisme waarbij verschillende vakdisciplines samenkomen. Een cleanroom is een unieke combinatie van bouwtechniek, werktuigbouw, elektrotechniek, uitvoering, software en logistiek. Voordat de ruimtes gebruiksklaar kunnen worden opgeleverd dienen al deze disciplines op elkaar te zijn af gestemd. Dat maakt elk project uniek.

Flexibel

Hoe flexibel is HIGHCARE? Een belangrijke vraag. HIGHCARE levert een volledig demontabel systeem. Met verplaatsbare metalen wanden en plafonds. De cleanrooms is zelfs eenvoudig te verhuizen.
Tussen de wanden bevindt zich een spouw, een lege ruimte in de wand, die gebruikt wordt voor leidingen en retourlucht. Zo is elke plek in de cleanroom via de wand of het plafond bereikbaar. In een HIGHCARE zie je geen leidingen, die bevinden zich in de wand en boven het plafond.
Mocht onverhoopt een paneel beschadigen dan kan het eenvoudig vervangen worden.

Engineering

Tijdens gesprekken neemt de kennis toe en verandert het schetsontwerp in een definitief plan. Het is in de praktijk meestal niet de scherpste prijs die doorslaggevend is, maar de prettige samenwerking.
De nieuwe cleanroom noemen we de ‘binnenbox’ en het gebouw waarin deze wordt geplaatst de ‘buitenbox’. Een aantal vragen die we samen met u willen beantwoorden:
– Waarvoor worden de cleanrooms gebruikt?
– De maten van ruimtes in de binnenbox?
– Waar bevinden zich in deze ruimtes de werkplekken?
– Staat de locatie vast?
– De binnen maten van de buitenbox: vrije hoogte, breedte, lengte?
– Zijn er foto’s en tekeningen van de bedrijfshal/ruimte?
– Welke apparatuur gaat u in de cleanroom plaatsen?
– Hoeveel personen gaan er werken?
– Is er een schetsontwerp van de goederen- en personeelsstroom?
– Wat is bekend over de apparatuur die men gaat gebruiken?

De cleanroom installeren start meestal met het ontwerpproces. Ervaren cleanroom installateurs zijn in veel gevallen de beste adviseurs. Ze doen het dagelijks. Het is daarom meer een proces van samenwerken en vertrouwen.

Schetsontwerp

Het samenstellen van een prijs voor de levering van een cleanroom gebeurt op basis van een schetsontwerp. Tegenwoordig wordt er minder geschetst met een potlood, maar gebruikt men meestal een tekenprogramma op een computer. We kunnen daarbij assisteren en zijn u graag van dienst. Opzoek naar de meest ideale plattegrond.

<IFD Bouwen>

Utilities

De Bouwtijd van een cleanroom duurt gemiddeld tussen de drie en zes maanden. Het samenstellen van het definitieve ontwerp is de grootste veroorzaker van vertraging. Zo staan de utilities in de werkruimtes meestal nog niet vast. Hiervoor is overleg noodzakelijk met de gebruikers van de ruimtes. Waar komen stroom- en of persluchtaansluitingen, et cetera en wat is de capaciteit. een cleanroom installeren kan snel verlopen mits het onderzoek naar de juiste utilities buiten de aanbieding worden gelaten. Dit zijn vragen die door het flexibele systeem van HIGHCARE ook op een later tijdstip beantwoord kunnen worden. Elk project wordt door HIGHCARE voor de start van de uitvoering uitgewerkt in een gedegen projectplanning. Daarin ligt vervat dat tussentijdse doelen helder zijn geformuleerd en dat alle bouw- en ontwerp-activiteiten zijn afgestemd op een zo kort mogelijke bouwtijd. Een kort bouwproces is relatief goedkoop. De keuze van de juiste noodzakelijke utilities vraagt veel intern overleg en dat kost meestal meer tijd dan verwacht.

Nutsbedrijven

HIGHCARE bouwt volgens de revolutionaire IFD bouwtechnologie dit systeem bekort aanzienlijk de bouwtijd en de kosten. We bouwen met industrieel samengestelde producten die flexibel toepasbaar zijn en ook demontabel op termijn. Maar er zijn ook risico’s. Een belangrijke vertragende factor kan zijn de uitbreiding van de gebouwinstallatie, uitgevoerd door de nutsbedrijven. In sommige steden bedraagt de levertijd meer dan drie maanden. Sinds 1994 bouwt HIGHCARE ‘lean and mean’, dit houdt in dat de projectbenadering en de werkzaamheden bij de cleanroom bouw beperkt blijven tot de essentie. Resultaat telt en de sleutel tot succes is een projectrealisatie met een economisch interessante prijs en, uiteraard, met inachtneming van de specificaties en randvoorwaarden. De nutsbedrijven houden daar geen rekening mee en hebben hun eigen agenda.

Bouwen van een cleanroom

Samen met medewerkers van de opdrachtgever ontwerpt, ontwikkelt en bouwt HIGHCARE de nieuwe stofarme omgeving. De modulaire, schematische opbouw van het systeem geeft maximale flexibiliteit voor wijzigingen tijdens het ontwerp- en bouwproces. Bouwtijd en kosten kunnen eventueel beïnvloed worden door voortschrijdend inzicht. In nauw overleg met u willen we, door een gedegen ontwerpfase, dit zo veel mogelijk beperken. De sfeer is cooperatief en gericht op samenwerken. De technici van HIGHCARE denken mee en staan aan uw zijde om in nauw overleg uw wensen op te nemen in het ontwerp. Zo ontstaat een unieke productieve cleanroom;die we in een zo kort mogelijke tijd aan u opleveren.

<internationaal, ISO 14644>

cleanroom_installatie_07
cleanroom_installeren_04
cleanroom_installeren_05
cleanroom_installeren_06
cleanroom_installeren_03
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01