Fraud Blocker Cleanroom chiller - Highcare Cleanrooms

Cleanroom chiller

Cleanroom chiller, de koelmachine, heeft in de luchtbehandeling een dubbele functie. De temperatuur en relatieve vochtigheid van de ruimtelucht moet bewaakt worden. We maken vooraf afspraken over de grenzen waarbinnen dit dient te gebeuren. Die afspraken zijn gebaseerd op de buiten omstandigheden. Als het klimaat verandert omdat de zomers warmer worden en de winters kouder zullen we ook deze waardes moeten aanpassen. 

Wat bepaalt de relatieve vochtigheid in de cleanroom? Meestal wordt de vraag beantwoord door het product dat bewerkt, geassembleerd of geproduceerd wordt. Bruistabletten zijn bijvoorbeeld zeer gevoelig voor vocht of het papieren stripje in de Carona test. In de farmacie of voedingsindustrie heeft het vochtpercentage effect op de steriliteit van de ruimte. Afhankelijk van de cleanroom toepassing wordt de relatieve vochtigheid bepaald. 

Cleanroom chiller levert koud water van een temperatuur die garandeert dat er voldoende ontvochtigd kan worden. Meestal is deze temperatuur te laag voor een aangename werkomgeving. De temperatuur van de ontvochtigde lucht dient opgewarmd te worden. 

<CHILLERS>

Cleanroom chiller gebruikt energie om te koelen, maar er is verwarming nodig om daarna de ruimte temperatuur weer aangenaam te maken. Er wordt dus dubbel energie gebruikt: koelen en verwarmen. 

<wat is Flush en Sanitair>

Cleanroom chiller, de capaciteit van de koelmachine wordt geselecteerd op wat noodzakelijk is voor het ontvochtigen van de vers aangezogen buitenlucht en wat er nodig is om de interne warmtelast te compenseren. Een hoog recirculatie gehalte van de cleanroomlucht houdt de energiekosten laag én mits mogelijk; plaats alle apparatuur die warmte produceert buiten de cleanroom. 

cleanroom chiller
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01