Fraud Blocker Cleanroom ontwerp Flush Sanitair - Inert, Stofarm, Unieke luchtspoeling
Flush Sanitair Inert

Cleanroom ontwerp Flush Sanitair

cleanroom_ontwerp_flush_sanitair_01

Cleanroom ontwerp Flush Sanitair is een specialisme. HIGHCARE heeft een uniek systeem. Een flush ontwerp garandeert een volledige doorspoeling van de cleanroom met schone gefilterde lucht met zo min mogelijk schaduwvlakken. Dit ontwerp garandeert een hoge classificatie met een beperkt aantal luchtwisselingen en lage energiekosten.

In een sanitair ontwerp is elke plek in de cleanroom goed bereikbaar. Scherpe randen, onbereikbare kieren of naden komen niet voor. Het ontwerp kan het beste omschreven worden als ‘vlak en strak’. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden bestaat nooit twijfel of alles is schoongemaakt en of gedesinfecteerd. Alle gebruikte materialen in de cleanroom zijn inert, nemen geen vuil op, en zijn flush vorm gegeven. Cleanrooms worden frequent schoon gemaakt. De juiste vormgeving en materiaalkeuze bewijst zich na elke poetsbeurt. In een goed sanitair ontwerp is reinigen eenvoudig en snel uit te voeren. Er bestaat nooit twijfel over de kwaliteit en het wel of niet schoon of steriel is uitgevoerd.

Cleanrooms worden 24/7 min of meer gewassen en schoon gespoeld met lucht en frequent schoon gemaakt. Een cleanroom dient daarom eenvoudig en goed reinigbaar te zijn. Alle toegepaste materialen, én het afwerkingsniveau, moeten erop gericht zijn dat stof, bacteriën en vervuiling nergens kunnen achterblijven. HIGHCARE gebruikt alleen materialen die geschikt zijn voor dit doel.

FLUSH

Flush en sanitair cleanroom ontwerp. De uitdrukking flush wordt gebruikt om aan te geven dat de instromende lucht de gehele cleanroom schoon spoelt. Zie de afbeelding op deze pagina. De luchtstroom behoort zonder hinder elke plek te bereiken. Met flush en sanitair duidt men aan dat de ruimte bouwtechnisch is op gebouwd uit zorgvuldig geselecteerde materialen die naadloos en zonder kieren of scherpe hoeken zijn samengesteld. Inert van structuur zijn en daarom geen stoffen opnemen.
In de ‘schaduw’ van objecten; in een cleanroom die niet flush en sanitair is, krijgt fijnstof de kans stil te liggen en hoopt zich op, in plaats van afgevoerd te worden via de retour afzuiging op plint niveau.
 

SANITAIR

De uitdrukking sanitair geeft aan dat een ruimte feilloos schoon te maken is, zonder kieren, naden of andere verborgen plekjes. Zo dienen vloeren naadloos te zijn, oppervlakken glad en hoeken afgerond waardoor geen vuilophoping; voedingsbodems voor bacteriën en kiemen, kunnen ontstaan. Alleen gladde inerte, anorganische materialen zijn geschikt. Geen aanhechting of twijfel bij het reinigen van de ruimte.
<NVWA>

cleanroom_ontwerp_flush_sanitair_03
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01