Fraud Blocker UV-A cleanrooms - Highcare Cleanrooms Blacklight Inspectie Scheerlicht
blacklight in darkroom

UV-A cleanrooms

cleanroom darkroom UV-A lichtinspectie

In cleanrooms met UV-A blacklight inspectie worden verontreinigingen zichtbaar met scheerlicht. HIGHCARE levert een flexibele verduisteringsruimte in een cleanroom.

Door UV lichtinspectie toe te voegen aan het kwaliteitsproces in uw cleanroom, kunt u uw klanten schone onderdelen garanderen. Ultra violet lampen maken deeltjes zichtbaar, ter grootte van 30 mu, die niet te zien zijn voor het menselijk oog. UV lichtinspectie is bruikbaar op diverse momenten in het productieproces en in verschillende uitvoeringen en kan u veel tijd en inspanning besparen.

Dat is ook de ervaring van de montage ingenieur bij Maxon Motor; “De Labino BigBeam heeft ons productieproces 6 keer efficiënter gemaakt. Daarnaast zorgt de lage witlicht emissie ervoor dat ik uren kan werken zonder dat mijn ogen moe worden”.

Het menselijk oog kan deeltjes ter grootte van 50 mu detecteren onder zeer goede lichtomstandigheden en met grote concentratie. Cleanroom UV lichtinspectie met de BigBeam maakt het mogelijk om met geringe inspanning deeltjes te zien die bijna half zo groot zijn. Daarnaast bestrijkt deze UV lamp een groot oppervlak en heeft hij een handsfree inspectiemethode.

<cleanroom is flush en sanitair>

 

UV-INSPECTIE VOORAFGAAN AAN MONTAGE IN DE CLEANROOM

Het is van groot belang dat onderdelen schoon zijn voordat ze de stofarme ruimte binnenkomen. Het gebruik van Ultraviolet licht, voordat u de ruimte met de onderdelen binnentreedt, vermindert het risico op vervuiling en dus op extra tijdsverlies door achteraf controleren en schoonmaken. Zeker bij producten die gevoelig zijn voor verontreiniging is het sterk aan te raden deze in een gecertificeerde schone kamer of in een schone omgeving samen te stellen.

 

UV-LICHTINSPECTIE VAN COATINGS OP PCB’S

De meeste Printed Circuit Boards (pcb’s) zijn verzegeld met een soort coating ter bescherming tegen o.a. vocht. Het is van groot belang dat de coating op de juiste manier op de printplaat wordt aangebracht, waarbij bepaalde componenten worden bedekt en andere juist niet. Alle coatings zijn heel moeilijk te zien met het blote oog. Echter de meerderheid van alle coatings fluoresceert bij gebruik van UV licht en wordt visueel voor het menselijk oog. Zo kan inspectie van een printplaat met ultraviolet licht garanderen dat de coating correct is aangebracht. Uv inspectie is toepasbaar in een brede range van producten, van handmatige inspectie van kleine onderdelen tot grote installaties voor seriële productie. Highcare kan voor u op maat werken met de volgende mogelijkheden.

 

GALAXY VOOR GROTE, VASTE INSTALLATIES

Het Galaxy systeem is de perfecte optie voor inspectie in seriële productie waarbij een handsfree-oplossing en een grote dekking nodig is. Het Galaxy-systeem is een modulair systeem en u kunt zo veel modules aansluiten als u wilt is om het oppervlak te dekken dat nodig is voor een efficiënte inspectie.

 

BIGBEAM, VERPLAATSBAAR VOOR GROTE DEKKING

BigBeam is een brede balk voor een groot bereik en handsfree inspectie. U kunt meerdere producten tegelijkertijd inspecteren en doorwerken zonder onderbreking. De BigBeam is op verschillende manieren te monteren: door gebruik te maken van de meegeleverde voet, door middel van een montagebeugel aan de muur of met behulp van een montageklem die  aan de tafel te bevestigen is.

 

MIDBEAM 2.0 VOOR HANDCONTROLE

Cleanroom UV lichtinspectie is met de MidBeam 2.0, een kleine handheld lamp, met een uitstekende dekking voor zijn maat. De lamp werkt zowel op batterijen als op netvoeding (AC). De lamp kan gemakkelijk op een wrijvingsarm of op een flexibele arm worden gemonteerd voor handsfree inspectie.

 

UV TORCH LIGHT

Labino biedt een breed scala aan handheld UV lampen. De meest populaire voor cleanroom-toepassingen is het UVG2 Midlight. Een lichtgewicht gereedschap met een hoge intensiteit en goede dekking. De lamp wordt geleverd met een lader, autolader, riemholster en 2 batterijen.

 

TECHNISCHE SPECIFICATIES;

Galaxy Mother Midlight

> 7000 μW / cm2

≈ 265×230 mm (10,4”x9,1 ”)

Vaste installaties.

 

BigBeam Helios Midlight

> 8000 μW / cm2

≈ 275 mm (10,8 ”)

Handheld of vaste installatie met een montage-juk of een montage klem.

 

MidBeam 2.0 Zeus

> 5 000 μW / cm2

≈ 200 mm (7,9 ”)

Handheld of vaste installatie met behulp van een flexibele arm of een wrijvingsarm.

 

Torch Light UVG2 Midlight

> 10 000 μW / cm2

≈ 100 mm (3,9 ”)

Handheld. Statief is beschikbaar.

<UV spots>

Black and bright light
components in Highcare Cleanroom ASML
ultrasonic2
utilities are flexible in a Highcare 2
utilities are flexible in a Highcare 1
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01