Fraud Blocker Rompa Cleanrooms - Highcare Cleanrooms
Cleanroom Rompa

Rompa Cleanrooms

Rompa cleanrooms worden voor het ITB concern steeds belangrijker. De nieuwste versie staat in Boxtel en komt van het Nederlandse bedrijf Highcare Cleanrooms een leverancier van moderne airconditioned metalen stofarme ruimtes. Een uniek systeem.

 

ITB Boxtel

ITB gaat in Boxtel bij Rompa cleanrooms, deze ISO7, opnemen in haar standaard productie proces voor de farmaceutische industrie.

<Rompa Group>

HIGHCARE

Het cleanroom type dat men gekozen heeft is perfect voor productie in industrieën zoals de farmacie, biotechnologie, biowetenschappen, micro-elektronica en voedselverpakkingen, zeker in deze Covid-tijden waarin ondernemingen eisen dat alles zo steriel mogelijk is voor de menselijke gezondheid. In de Rompa cleanrooms heeft men gekozen voor een innovatieve hoogwaardige oplossingen waar lucht driedimensionaal de ruimte schoonspoelt. Het unieke holle wandsysteem bestaat uit metalen panelen die via een spouw de retourlucht afvoeren. Het complete systeem blijft demontabel en is mobiel en kan eventueel verplaatst worden naar een andere locatie.

 

Farmaceutisch

We gebruiken, volgens een van de medewerkers, een cleanroom voor het maken van zaken als farmaceutische producten, medische apparatuur en / of elektronica. Maar bijna elke industrie heeft producten die in een cleanroom geproduceerd moeten worden vanwege de interferentie van kleine deeltjes die een effect kunnen hebben op het fabricageproces.

 

Operators

Medewerkers zullen eerst getraind moeten worden voordat ze gebruik kunnen maken van de Rompa cleanrooms. Bij het betreden van de cleanroom gaan ze door luchtsluizen, luchtdouches en kleedkamers. Ze dragen ook speciale kleding met een uniek ontwerp om alle verontreinigingen op te vangen die het lichaam en de huid van nature genereren. Ook de kleding zelf kan geen deeltjes of vezels afgeven, dus de pakken worden met deze eigenschap zorgvuldig geselecteerd. Welke kleding onze medewerkers dragen in de cleanroom wordt mede bepaald door het classificatieniveau zoals hierboven vermeld. Soms zijn een haarnetje en een laboratoriumjas voldoende, maar in de meeste gevallen is het een volledig pak dat ze dragen.

 

HEPA-filters

Er worden hoogwaardige filters gebruikt om de deeltjes op te vangen die binnenin of via de luchtstroom naar binnen komen. Zeer efficiënte deeltjesluchtfilters zijn essentieel voor het beheersen van vervuiling met zeer kleine deeltjes. Een algemene standaardvereiste voor een HEPA-filter is dat het luchtfilter ten minste 99,95% van de deeltjes van 0,3 micron of groter uit de doorstroomde lucht verwijdert. Maar het zorgt er ook voor dat de luchtstroom die de kamer binnenkomt, de buitenlucht die binnenkomt, wordt gefilterd. De lucht wordt in de Rompa cleanroom geblazen en naar buiten geperst of teruggevoerd. Dit proces gaat rond en rond en houdt alle verontreinigende stoffen, deeltjes en verontreinigingen buiten.

 

De classificaties

Zoals hierboven vermeld, zijn de cleanrooms onderverdeeld in classificaties, afhankelijk van het product dat wordt geproduceerd en de behoeften ervan. De classificaties meten de hoeveelheid deeltjes met een bepaalde grootte binnen een kubieke meter lucht in de kamer. De specifieke eisen worden gesteld door de International Standards Organization (ISO). De vereniging rangschikt de cleanrooms op een schaal van 1 tot 9. ISO klasse 1 staat voor de hoogst mogelijke reinheid en luchtzuiverheid waar ISO klasse 9 staat voor de laagste eisen.

 

Flexibiliteit van een HIGHCARE

Alle cleanrooms van HIGHCARE hebben een hoge ruimteflexibiliteit. Dit betekent dat het ontwerp zo is gemaakt dat de cleanroom Rompa Group een snelle omschakeling van apparatuur voor verschillende fabricageprocessen kan maken. Een snelle omschakeling maakt het proces zeer efficiënt en ze verkorten de tijd, wat zich vertaalt in kostenbesparing maar ook het risico op besmetting op lange termijn minimaliseert.

<Flush en Sanitair>

Luchtsluizen

De luchtsluizen voorkomen drukveranderingen in de kamer maar zijn ook beschermd en houden veel stof, schadelijke chemicaliën en vuildeeltjes buiten de cleanroom.

 

ESD gietvloer

Door een goede aarding te implementeren, voorkomen we elke elektrostatische ontlading. Tijdens het gebruik van een cleanroom kunnen elektrische ladingen ontstaan. Dit voorkomt Rompa door een goede aarding maar ook door een juiste verpakking. De specialisten van Rompa  voeren een statische audit uit om mogelijke problemen te identificeren die kunnen optreden en voorkomen kunnen worden.

 

Temperatuur en relatieve vochtigheid

Voor Rompa was een zeer voor de hand liggende maar belangrijke overweging het regelen van temperatuur en vochtigheid. Om een omgevingsgecontroleerde ruimte te creëren zijn de instrumenten om de temperatuur en vochtigheid te regelen voor ITB een must. Vochtigheid wordt gecontroleerd, zodat ze corrosie kunnen voorkomen en statische elektriciteit kunnen verminderen.

 

Comfortabel

ITB wil ook dat de medewerkers in een comfortabele omgeving werken, dus temperatuur en luchtvochtigheid voor zowel de medewerkers als het productieproces vindt men belangrijk.

 

Overdruk

De windstroom in de ruimtes wordt gecontroleerd door ze onder druk te zetten. Alle cleanrooms worden op een statische druk gehouden die hoger is dan de atmosferische druk. Als de druk hoger is dan de atmosferische druk, voorkomt men infiltratie van wind. Ook moet de luchtstroom zo worden opgezet dat deze van schone naar minder schone gebieden beweegt.

 

Rompa cleanroom 3d view walls
Rompa cleanroom ceiling
Rompa cleanroom exterior
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01