Fraud Blocker Cleanroom ramen - Highcare Cleanrooms
cleanroom ramen

Cleanroom ramen

cleanroom raam HIGHCARE

Cleanroom ramen in een HIGHCARE zijn groot en zorgen voor een prettig werkklimaat. De grote openingen geven een duidelijk zicht op de werkzaamheden in de stofarme ruimte. Ooit was de kritiek dat het werken in een ruimte met amper ramen saai is. Er is normaal sociaal contact met collega’s.

 

Prettige werkplek

Het is een prettige werkplek. Het verschil tussen binnen en buiten de cleanroom is hierdoor kleiner. Het werken in een omgeving met grote raamoppervlakken bevordert het sociale contact.

HIGHCARE maakt gebruik van grote ramen en glazen schuifdeuren. Het bevordert de open structuur en maakt het contact met collega’s buiten de stofarme ruimte eenvoudiger.

 

Vlak en strak

Het raamoppervlak ligt in een vlak met de wandpanelen. HIGHCARE heeft in haar ontwerp gekozen voor een vlakke en strakke opbouw tussen ramen, wandpanelen, schuifdeuren en plafonds. Lucht stroomt ongehinderd, zonder turbulentie, lang de wanden en plafonds, richting de retourroosters onder in de wandsegmenten.

 

Modulair

De samenstelling van dit holle wandsysteem is eenvoudig aan te passen. Simpel te demonteren en de indeling is door de modulaire opbouw eenvoudig te wijzigen. Het verlaagt de onderhoudskosten omdat tijdens het plaatsen van machines de wanden volledig zijn te demonteren. Mocht het in de toekomst nodig zijn een paneel te wisselen, in een HIGHCARE zijn de wandpanelen simpel te vervangen; zonder te breken of te zagen.

 

Verhuizen

Het complete systeem, met uitzondering van de giet of plakvloer, is demontabel. De cleanrooms zijn eenvoudig te verhuizen. Een HIGHCARE cleanroom is te leasen. Er bestaat er zelfs een tweedehands markt.

 

Brandveilig

De standaard HIGHCARE wand is brandveilig. We gebruiken geen brandbare producten zoals PIR, PUR of PS, zoals in de veel toegepaste koelcel elementen. Het HIGHCARE systeem is uniek en wordt al 25 jaar met succes toegepast. 

 

Wat is speciaal aan de HIGHCARE wand, de synergie met het plafond

– unieke luchttechniek; vanuit het plafond en retour via de plinten, door de holle wanden
– vlakke, strakke demontabele wanden en plafonds
– solide metalen systeem
– lange economische levensduur
– holle wanden en plafonds
– leidingen bevinden zich buiten de cleanrooms in wanden en boven de plafonds
– wanden en plafonds zijn simpel toegankelijk
– beschadigingen zijn snel en goedkoop te vervangen
– met dit modulaire systeem zijn ruimtes simpel te vergroten
– zeer concurrerend, verbouwingen tegen beperkte kosten
– het lichtplan is verschuifbaar en eenvoudig uit te breiden
– brandveilige materialen, geen PUR, PIR of PS
– synergie tussen wanden, plafonds en technische installaties
– productie en engineering in eigenbeheer
– gebruiksklaar opgeleverd
– flexibel, ook tien jaar na de oplevering
– het wand en plafond systeem wordt al >25jr met succes toegepast

Een HIGHCARE ruimte is extra schoon door het gebruik van deze speciale wanden. De wanden zijn vlak en strak zonder leidingen, kabels enroosters. Het wandsysteem is hol – heeft een spouw – waarin leidingen lopen of afvoerkanalen van retourlucht. De panelen zijn demontabel en de spouw is bereikbaar. Zo ontstaat synergie tussen wanden, plafonds, luchttechniek en het dagelijkse onderhoud. De kwaliteit van het wandsysteem, met de unieke retourstroken op plint niveau, speelt daarom een belangrijke rol bij de classificatie en het beperken van de onderhoudskosten.

Een ruimte zonder leidingen is makkelijk schoon te houden, sanitair én goed schoon te spoelen met gefilterde lucht, ‘flush’. Het ontbreken van hinderlijke leidingen in de cleanroom vergemakkelijkt het dagelijkse schoonmaken van de ruimte. In sommige cleanrooms wordt meerdere malen per dag gereinigd.

Simpel uitwisselbaar

Het wandsysteem van 900 mm is zo opgezet dat alle onderdelen simpel uitwisselbaar zijn. HIGHCARE heeft gekozen voor een basismaat van 300 mm voor alle bouwonderdelen. Met deze menselijke maat passen standaard: kasten, tafels, stoelen, zitruimte, dagmaten van deurkozijnen, loopruimten, etc. in de ruimte.
Met dit modulaire principe is de kans op speciale pasmaten het kleinst. Alle onderdelen in de cleanroom zijn opgebouwd volgens dit modulaire systeem. Hierdoor zijn ramen, deuren, retourroosters, led-verlichting, etc., simpel uitwisselbaar. In principe kan met dit systeem ‘iedereen’ op papier een ontwerp samenstellen.

Materiaal

De keuze voor een dergelijk reproduceerbaar wandsysteem, dat inert is en betrouwbaar qua maatvoering, verklaart waarom HIGHCARE kiest voor metaal. Er bestaat voor metaal geen alternatief dat aan zoveel eisen voldoet, zoals het bestand zijn tegen mechanische beschadigingen, brandveiligheid, antistatische eigenschappen of reproduceerbaarheid.
Dit flinterdunne materiaal is sterk en toch bestand tegen grote krachten. Het is makkelijk verkrijgbaar, leverbaar in grote maten en met verschillende soorten afwerking die bestand zijn tegen allerlei chemische producten.

Holle wand (spouwmuur)

In cleanrooms zijn de eigenschappen ‘flush’ en sanitair die de kwaliteit van de ruimte bepalen. Het HIGHCARE wandsysteem is hol. De spouw wordt gebruikt om utilities aan te voeren van buiten de ruimte. De spouw ruimte blijft toegankelijk vanaf de mezzanine ook na de oplevering. De wandpanelen zijn simpel te openen om aansluitingen uit te breiden of te verplaatsen. De holle ruimte wordt ook gebruikt om retourlucht af te voeren.

Dilataties tussen wandpanelen

Het HIGHCARE cleanroom wand is aan vier zijden vlak en strak aangesloten. De verticale naden zijn met een speciale 4 mm brede cleanroom-kit verbonden. De breedte van de naden is zo gekozen dat de verbinding hecht verbonden blijft met beide panelen en de achterzijde. De aansluiting is lucht en waterdicht. De speciale cleanroom kit is zowel flexibel als verlijmend en kan eventueel na demontage verwijderd worden. Het systeem is zo uitgevoerd dat alle wanden remontabel zijn.

Synergie

In de afgelopen twintig jaar is de cleanroom wand sterk verbeterd. De synergie tussen wanden, plafonds en luchtbehandelingstechniek vormen in de HIGHCARE cleanroom de basis voor het hoge technische niveau. We produceren al meer dan vijfentwintig jaar cleanrooms. Compacte steriele metalen wandelementen, efficiënt en vlak afgewerkt met veel glas. Een veilige en prettige werkomgeving.

< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >

Demontabel/remontabel

Een cleanroom wand wordt soms een aantal malen gedurende zijn levenscyclus gedemonteerd om machines of andere technische onderdelen te vernieuwen. Met het HIGHCARE wandsysteem is het altijd mogelijk na de oplevering de wand te remonteren en eventueel wandsegmenten anders in de delen.

Brandveilig systeem

<Brandveiligheid>

cleanroom raam HIGHCARE 2
wat is een cleanroom 2
cleanroom ramen op voorraad HIGHCARE
cleanroom ramen HIGHCARE 3

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01