Cleanroom perslucht

Cleanroom perslucht is afgestemd op de ISO-classificatie van de stofarme omgeving in rust. Moderne luchtbehandelingsystemen gebaseerd op adsorptie- en verwarmingsprocessen worden gebruikt om de kwaliteit van perslucht te waarborgen.

De technische specificaties voor perslucht binnen de diverse industrieën en laboratoria kunnen aanzienlijk variëren. De specifieke toepassing bij een gegeven classificatie bepaalt de vereiste specificaties van de perslucht. Het is voor persluchtgebruikers belangrijk te weten welke verontreinigingen mogelijk zijn binnen de gestelde specificaties, wat de effecten van deze contaminaties kunnen zijn en de mogelijke oplossingen voor succesvolle bestrijding.
 

INDUSTRIËLE TOEPASSINGEN VAN PERSLUCHT

Voor kritische industriële toepassingen voor perslucht wordt in een cleanroom een vochtgehalte met een dauwpunt lager – 73°C aangehouden en een gehalte aan kooldioxide minder dan 1 ppm en een lager gehalte aan koolwaterstofdamp dan 0.003 ppm. In minder kritieke gebieden is een dauwpunt van – 40 °C of zelfs, voor nog minder kritische toepassingen + 4,4 ° C aanvaardbaar.
Voor lucht die ingeademd wordt is het essentieel dat deze lucht zuurstof bevat tussen 18 en 23 %. Voorts moet de concentratie van giftige en schadelijke verontreinigende stofdampen uiteraard op een aanvaardbaar laag niveau zijn. <perslucht>

De kwaliteit van de perslucht die in een cleanrooms gebruikt wordt dient te vallen binnen de grenzen van de ISO-classificatie van dat vertrek in rust.
< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >
Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1a
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01