Fraud Blocker Cleanroom kosten - Highcare Cleanrooms
Cleanroom kosten

Cleanroom kosten

Cleanroom kosten bestaan uit: de levering van de technische installatie, het bouwen van de stofarme ruimtes, de energiekosten en het onderhoud.

HIGHCARE cleanrooms levert, produceert en ontwerpt en verzorgt op aanvraag het onderhoud. 

 

Cleanroom kosten

De kosten bestaan uit het oprichten van de cleanrooms. Standaard cleanroom kosten per vierkante meter (m2), zoals een budgetprijs, zijn onbetrouwbaar en niet geschikt om te gebruiken. Hoe dat komt? Het woord cleanroom zegt niets over de inhoud. Elk project is qua indeling en ruimte-eisen uniek.

vrijblijvende prijsindicatie, installatie: € 80.000 (25 m2), € 250.000 (145 m2) en € 1000.000 (> 1.200 m2)

vrijblijvende prijsindicatie, onderhoudskosten: € 8.500 – € 15.000

De prijs

De prijs is afhankelijk van variabelen zoals: het aantal ruimtes, de ruimte condities, de grootte van de kamers, de koelcapaciteit, bevochtigingstechniek, luchtfiltercascade, de utilities, et cetera. Wilt u een betrouwbare prijs, dan moeten wij op basis van uw gegevens een calculatie samenstellen.

 

Wat is er nodig?

Wat is nodig voor een budgetprijs? Hebt u haast? Stuur ons een eenvoudige schets van uw plannen. Foto’s van de binnenzijde van het gebouw waarin u de ruimtes wilt gaan plaatsen, met duidelijk zichtbaar: de hoogte en de breedte.

Wat heeft invloed op de budgetprijs: de ruimte hoogte (m1), de breedte (m1), het aantal ruimtes, de totale inhoud (m3), temperatuur, relatieve vochtigheid.

Kwaliteit en specialisme

Wat maakt een HIGHCARE uniek, de hoge classificatie. In elke ruimte wordt de lucht op plintniveau afgezogen. Wanden en plafonds zijn van metaal en simpel demontabel. Het systeem is vlak, strak en modulair. Elke cleanroom wordt bij de oplevering door een onafhankelijke firma ISO gecertificeerd. Dit internationale certificaat is een erkenning van de kwaliteit.

Al meer dan 25 jaar is dit onze standaard

In een HIGHCARE zijn alle materialen geselecteerd op hun geschiktheid. De productiekosten zijn laag door optimale standaardisatie. Het systeem is modulair en de kwaliteit is betrouwbaar; reproduceerbaar door industriële fabricage. Op locatie worden producten alleen samengevoegd.

Een HIGHCARE is scherp geprijsd

U koopt bij de makers. Wij leveren alleen rechtstreeks, geen dealers of aannemers. Een HIGHCARE is verplaatsbaar en daarom ook te leasen. Een HIGHCARE heeft een lange economische levensduur.

 

Wat kost een cleanroom

Wat kost een cleanroom is meestal de eerste vraag en tevens de moeilijkste om snel te beantwoorden. Een cleanroom is uniek, per project anders en het binnenmilieu is sterk afhankelijk van het gebruik. Een cleanroom wordt uit – minimaal – vier ruimtes samengesteld en er is meestal naast luchtfiltering ook een airconditioning nodig. HIGHCARE levert airconditioned cleanrooms; gebruiksklaar.

Welke gegevens zijn er nodig

Voor een betrouwbare budgetprijs zijn daarom meer gegevens nodig. Een schets van uw plannen is een eerste stap. Waarvoor gaat u de cleanrooms gebruiken? Is er een locatie bekend? Hebt u een tekening of foto’s van deze locatie? Is een hoogte van drie meter voldoende? Stelt u eisen aan de relatieve vochtigheid, temperatuur? Waar wilt u ramen? Met deze gegevens kunnen wij een eerste opzet uitwerken en een budgetprijs bepalen.

Luchttechniek

De luchttechniek in een HIGHCARE is uniek; driedimensionaal. Elke plek in de ruimte is goed bereikbaar voor gefilterde lucht. De holle cleanroom wand is voor dit doel speciaal ontwikkeld.
In een HIGHCARE is sprake van een optimale synergie tussen wanden, plafonds en alle techniek. Afhankelijk van de indeling passen we de techniek aan. Cleanroom prijzen zijn daar van afhankelijk. Wordt uw project groot, klein of zijn er meer of minder ruimtes, het heeft consequenties voor het technisch ontwerp van de koelmachine en de luchtbehandelingskast en daarmee het prijsniveau.

HIGHCARE levert een goedkopere versie, met PIR-wanden, de zogenaamde koelcel elementen, voor een omgeving waar minder eisen aan worden gesteld. De PIR-wanden zijn niet hol. De ruimtes hebben hierdoor een minder goede doorspoeling en de wanden zijn niet brandveilig.

Kleine en grote projecten, scherp geprijsd

Wij vinden dat een budgetprijs voor een HIGHCARE compleet, betrouwbaar en scherp moet zijn. Daarom offreren we een losstaand box in box systeem. Zodat direct duidelijk is waar de grens van de levering ligt. Dit geldt zowel voor kleine als grote projecten. Een HIGHCARE staat in principe los van het buitengebouw en omdat cleanrooms per project anders zijn samengesteld is er geen standaardprijs af te geven. De cleanroom prijzen zijn een integraal onderdeel van het door HIGHCARE gebruikte 3D tekenprogramma. Is het digitale ontwerp definitief, dan staat de prijs vast.

 

Detail vragen, voor een budgetprijs

bouwkundig

– wat is de interne hoogte van de cleanroom, de standaard is 3 meter ( alternatieven 3,5 ; 4, 6 of >6)
– de lengte en breedte van de clean-room ruimtes
– het oppervlak van de totale cleanroom (Personnel, Clean-rooms, Goods In, Goods Out)

luchtbehandeling

– temperatuur en relatieve vochtigheid in de clean-rooms
– interne warmte productie; zoals het aantal operators, de opwarming door de gebruikte apparatuur

technische installatie

– utilities (technische voorzieningen) perslucht, stikstof, UPW, XCDA, 250V, 400V/16A, data, etc.
– gewenste ISO-klasse of GMP, HCCP, IFS of BRC

Een grote hulp bij het samenstellen van een prijs zijn een eenvoudige schets van uw plannen, een bouwkundige tekening van de buitenbox en foto’s van de binnenzijde van de buiten box; het gebouw / de bedrijfshal.

Prijs en grootte van de cleanroom

Het -totale- volume van de cleanrooms vormt de basis voor de kostprijs. Samen met de ISO-classificatie bepaalt dit het aantal luchtverversingen om de ruimtes voldoende te conditioneren. Wordt het een cleanroom met vier vertrekken; het minimum of zijn er meer ruimtes nodig?

De beste en snelste prijsindicatie ontstaat door HIGHCARE een principe schets te sturen. Wij zien graag ter versnelling van het proces dat uw organisatie een handgemaakte tekening samenstelt en zo meedenkt over het ontwerp. Meestal is zo’n schets voldoende voor een eerste prijsindicatie. Vervolgens maakt een projectingenieur van HIGHCARE een 3D schets.

In nauw overleg werken we een gedetailleerd technisch ontwerp uit. Uw wensen en onze ervaring leiden uiteindelijk tot een definitief ontwerp. Dit vormt de basis voor een indicatie van de aanneemsom.

Synergie

De synergie tussen wanden, plafonds en luchtbehandelingstechniek vormen in een HIGHCARE cleanroom de basis voor een hoge certificering. We produceren al meer dan vijfentwintig jaar cleanrooms. Compacte steriele ruimtes, efficiënt en vlak afgewerkt met veel glas. Eenvoudig schoon te houden en een veilige en prettige werkomgeving.

Principe HVAC-installatie (conditionering)

– luchtbehandelingsunit met filters: grof, fijn en of HEPA en of UV-C
– koelen en ontvochtigen, koelmachine
– bevochtigen, stoombevochtiging of adiabaat
– verwarmen, elektrisch of met CV

Kosten per maand, kleine cleanroom, waarde € 100.000

Een grove indruk van de afschrijvingskosten bij deze investering per maand, zonder alle details uit te werken, met een afschrijving over tien jaar.
€ 100.000 investering kost per maand (€ 100.000/10)/12= € 833,33.
Dit is exclusief verzekeringspremie, rente, energie en onderhoudskosten.

Daglicht in de werkruimtes

Cleanrooms moeten geen sombere werkplekken zijn; ramen en licht verbeteren de werksfeer. De verlichting moet ruim voldoende zijn en de apparatuur makkelijk bereikbaar, zodat deze veilig te bedienen zijn. De schone lucht moet vrij langs alle objecten kunnen stromen, zodat de ruimte goed schoonspoelt.(flush)

We willen in het ontwerpproces fouten uitsluiten door uw bedrijf te betrekken bij het ontwerp. Technisch letten wij op specifieke cleanroom eisen zoals het voorkomen van het insluiten van lucht, waardoor de cleanroom niet goed schoon spoelt -flush-, of eenvoudig is schoon te maken.(sanitair)

De cleanroom mag niet te krap zijn. In de ontwerpfase worden de posities van apparatuur, ramen, deuren en in- en uitvoersluizen bepaald. Dankzij de ‘remontabele’ IFD bouwtechniek is dit ook tijdens de bouw, of zelfs achteraf, simpel te wijzigen.

Een HIGHCARE cleanroom heeft door haar unieke ventilatiesysteem de optimale mogelijkheid de ruimte schoon te spoelen. Dat garandeert een hoge classificatie.

<IFD bouwtechniek>

Voorzieningen

Het assortiment beschikbare utilities is groot. De voordelen van het holle HIGHCARE wandsysteem komen hier maximaal tot zijn recht. Op min of meer elke locatie in de cleanroom kunnen utilities worden aangesloten.
Voorzieningen zoals:
• perslucht, XCDA
• drinkwater, proceswater
• gedemineraliseerd water, koud of warm
• UPW
• data-aansluitingen
• elektriciteit. Alleen 250 volt of ook krachtstroom?

In het voorontwerp wordt de gehele installatie flexibel en standaard met de gewenste voorzieningen geprefabriceerd. Aanpassingen en uitbreidingen zijn eenvoudig te realiseren. De maximaal beschikbare capaciteit wordt bepaald door de gebouwaansluitingen van de nutsbedrijven. Wat is in het gebouw beschikbaar?

<NUTSBEDRIJVEN>

De kwaliteit van de bouwmaterialen

De kwaliteit van de bouwmaterialen is van belang voor de economische levensduur van de cleanroom en de veiligheid van de proces-operators. Een HIGHCARE cleanroom is gemaakt van staal- en glaspanelen. Een vlak en strak inert materiaal dat zich zeer goed laat reinigen, stroom geleidt en magnetisch is. Daarbij hecht stof en ander vuil slecht aan staal, zodat tijdens uw productieproces alle lichte stofdeeltjes afgezogen worden. Ook de elementen die de diverse delen verbinden zijn solide en veilig. De cleanroom is demontabel en te verplaatsen.

Techniek

De kwaliteit van de technische installatie, zoals de luchtbehandelingsunit en de verlichting, dienen bedrijfszeker en zuinig in energieverbruik te zijn. Een HIGHCARE cleanroom wordt om die redenen uitgevoerd met de modernste technische onderdelen van internationaal erkende fabricaten. De LED-verlichting heeft een levensduur van meer dan 50.000 branduren.

Cleanroom prijzen

De bouwmethode is prijsbepalend voor dit modulaire systeem en kan in uw bedrijfshal snel, schoon en efficiënt samengesteld worden. Een HIGHCARE cleanroom wordt opgebouwd volgens de revolutionaire IFD filosofie. Dit staat voor industriële, flexibele en remontabele bouwelementen. Bij deze techniek wordt de gehele cleanroom letterlijk digitaal gebouwd voordat deze in de vorm van een bouwpakket wordt aangeleverd.
De cleanroom prijzen zijn een integraal onderdeel van het door HIGHCARE gebruikte tekenprogramma. Is het digitale ontwerp definitief, dan staat de prijs vast.

Op de bouwplaats wordt door HIGHCARE niet gezaagd, geschuurd, geveild of geverfd. Een schone, stofarme bouwmethode. Dit resulteert in minimale overlast en een zeer snelle bouwtijd.

Certificering

Certificering van de cleanroom is voor HIGHCARE de laatste fase van het bouwproces. We leveren bij de oplevering de ISO-classificatie die met u is overeengekomen. Een internationaal erkend cleanroom certificaat.
Er zijn meerdere relevante normen, zoals GMP, HCCP, IFS of BRC.

HIGHCARE heeft ervaring met alle gangbare certificeringen.

<VRAGEN OVER FINANCIERING OF LEASE? neem gerust contact met ons op>

Voor een aanvraag zijn de volgende gegevens noodzakelijk:
– NAW, naam en vestigingsadres
– Kvk nummer (een officieel uittreksel is niet nodig)
– Laatste jaarrekening

Waarom is een HIGHCARE te leasen?

De cleanrooms van HIGHCARE zijn demontabel en verhuisbaar. Een HIGHCARE is niet nagelvast verbonden met de ondergrond. In de afgelopen jaren zijn er cleanrooms van HIGHCARE verhuisd en gewisseld van eigenaar.

 

Terug

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01