Fraud Blocker Cleanroom huren - Highcare Cleanrooms
cleanroom - huren

Cleanroom huren

Cleanroom huren roept direct een aantal vragen op. Wat hebt u nodig? Waarvoor gaat u de ruimtes gebruiken? Is de reisafstand een beperking? Het woord cleanroom is een algemene naam, maar de onderlinge verschillen zijn heel groot.

 

WAARVOOR GAAT U DE RUIMTES GEBRUIKEN?

Betreft het dood of levend stof? Dekseltjes op babyvoeding, communicatieapparatuur voor raketten, cytostatica voor ziekenhuizen. Zo maar wat producten die tot stand komen in een cleanroom. Een cleanroom huren, een bestaande stofarme ruimte, is een toevalstreffer. Elke samenstelling van cleanrooms is namelijk uniek. De metalen cleanrooms van HIGHCARE zijn verplaatsbaar. Dit Tilburgse bedrijf installeert, produceert en ontwerpt al vijfentwintig jaar metalen cleanrooms volgens het Industrieel Flexibel Demontabel (IFD)-systeem. 

 

HET VERHUUR

Als enige in de markt levert HIGHCARE cleanrooms gebruiksklaar: wanden, vloeren, technische installatie en HEPA-filterunits. Alle onderdelen zijn van hoge kwaliteit, industrieel geprefabriceerd en op elkaar afgestemd. De verhuur van bestaande cleanrooms is een unieke combinatie die zelden voor komt. De kans dat het slaagt is in de cleanroom sector beperkt. In het geval dat de ruimtes passend zijn, is de reisafstand meestal het probleem.

 

LEASE

We zijn u graag van dienst, maar een cleanroom huren, we vrezen dat de kans op een geschikte locatie klein is. Nieuwbouw en eventueel lease zijn realistische oplossingen. Het bouwtempo ligt hoog en de kosten relatief laag. Alles in een hand. HIGHCARE installeert, produceert en ontwerpt stofarme ruimtes. Unieke metalen cleanrooms met een hoge classificatie en voorzien van airconditioning.

Misschien vindt u die unieke huuroplossing via LabForRent

<Lab For Rent>

<ISO, internationaal, objectief en onafhankelijk>

 

BETROUWBAAR EN REPRODUCEERBAAR

De vraag naar cleanrooms neemt toe, merkt De Bruijn, die bedrijven bedient in de semicon, fijnmechanica, (bio)farmacie, voedingsindustrie en de ruimtevaart. ‘Steeds meer bedrijfsprocessen vereisen speciale omstandigheden om betrouwbaar en reproduceerbaar producten te kunnen samenstellen. Een goedkoper alternatief kan zijn een cleanroom huren. De kans is echter klein. De techniek in bijvoorbeeld de semicon is op zo’n hoog niveau dat de lucht ongelooflijk zuiver moet zijn, in de juiste relatieve vochtigheid en temperatuur om te voorkomen dat een stofdeeltje het proces ontregelt.’Bij die hogere productie-eisen speelt betrouwbaarheid een steeds grotere rol. ‘Met het oog op hun imago willen klanten te allen tijde fouten vermijden. Dus moet je niet één uur betrouwbaar zijn, maar 24/7, op elk meetmoment, voor de lange termijn en in grote hoeveelheden.’ HIGHCARE heeft zich in dit vakgebied gespecialiseerd.

 

COMMERCIËLE UITSTRALING

Ook de commerciële uitstraling van een cleanroom draagt bij aan de groei. ‘Als je als bedrijf kunt zeggen dat je een cleanroom ter beschikking hebt voor de productie, ervaren klanten dit als onderscheidend. Het geeft aan dat je een hoogwaardige productieomgeving kunt bieden, die regelmatig op een heel pakket kwaliteitseisen wordt gecontroleerd door een objectief beoordelaar. Dat geeft vertrouwen’, aldus De Bruijn. De cleanrooms van HIGHCARE zijn dan ook samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde inerte materialen die geschikt zijn voor steriele omgevingen en, afhankelijk van de sector, voldoen aan internationale normen als ISO, cGMP, HACCP en BRC.

 

DE GESCHIEDENIS VAN HIGHCARE

De onderneming is ontstaan uit een installatiebedrijf dat in de jaren ’60 veelal voor Philips werkzaam was. Philips was de eerste afnemer van stofarme ruimtes. De upgrading van de assemblage-ateliers vond plaats in de Voltfabrieken te Tilburg.

Begin jaren ’70 ontwikkelde het bedrijf zich, onder de bezielende leiding van Koos Nolte, in verschillende richtingen. Naast de vertrouwde installatietechniek werden werkgebieden aangeboord als infrastructuur voor verkeer, vliegvelden, parkeergarages en… kwalitatieve hoogwaardige, stofarme ruimten. Voor de onderneming waren de jaren zeventig het ideale klimaat voor deze nieuwe ontwikkelingen. De voorganger van HIGHCARE groeide in die tijd uit tot één van de grootste producenten.

 

PHILIPS

Eind jaren ’80 werd de moederonderneming, de NIG Groep, verkocht aan Stork. In die periode startte Philips, de grootste klant, aan de reorganisatie met de krachtige naam ‘Centurion’. Stork reageerde door alle niet-kernactiviteiten te verzelfstandigen en bedong van de overnamekandidaten dat zij geen gebruik meer zouden maken van de oude bedrijfsnaam.

Nu de grootste klant reorganiseerde ontstond de noodzaak de strategie te wijzigen en is in een nieuwe onderneming het bedrijf voortgezet onder de naam ‘HIGHCARE’. Met internationale aspiraties. In die periode ontwikkelde HIGHCARE een innovatieve bouwtechnologie: IFD.

 <IFD moderne bouwtechniek>

 

STAND ALONE SYSTEEM

Een ander voordeel van het IFD-concept is dat de cleanroom standalone geplaatst kan worden in een bedrijfshal. Als box in een box. ‘Dat is met name aantrekkelijk voor jonge ondernemers. Als zij na een paar jaar verhuizen naar een groter pand, kunnen ze de cleanroom zonder problemen meeverhuizen’, zegt De Bruijn.

 

SALE LEASEBACK

Mocht een opdrachtgever kiezen voor een ‘sale leaseback’ dan is het belangrijk dat deze cleanroom niet nagelvast is verbonden met het gebouw, met uitzondering van de vloerbedekking.

 

HIGHCARE INSTALLEERT, PRODUCEERT, ONTWERPT

De kosten van een gemiddelde cleanroom zijn projectafhankelijk en lopen uiteen van 150.000 tot 1,5 miljoen euro. HIGHCARE mag onder meer DSM, VDL, Arion, BasicPharma, Pranapharm Rusland, Louwers Hanique, Weener Plastics en Antwerp Space tot zijn klanten rekenen. Komend jaar richt De Bruijn zijn vizier op het buitenland. ‘We zijn al actief in België, Duitsland, Rusland en Bulgarije. We willen verder expanderen naar Brazilië en het Midden-Oosten.’

 

RUSLAND

Onder de veilige paraplu van economische zaken leverde het bedrijf cleanrooms in Samara, Rusland en Sofia, Bulgarije.
Sinds 2002 wordt HIGHCARE geleid door directeur Bas de Bruijn. Hij studeerde in 1985 af als ing. aan de afdeling Bouwkunde aan het IHBO te Tilburg (HTS).

<PRANAPHARM (Rusland)>

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01