Fraud Blocker Cleanroom fijnstof - Highcare Cleanrooms HEPA, UV-C, Klasse, Certificaat

Cleanroom fijnstof

cleanroom fijnstof

In een stofarme ruimte zoals een cleanroom certificeren we de ruimte op de aanwezigheid van onzichtbaar stof, fijnstof, van een microscopische grootte, extreem klein. Al zijn deze partikels onzichtbaar toch kunnen het obstakel zijn voor het goed functioneren van producten en of de drager van micro-organismen zoals schimmels, virussen of bacteriën.

Cleanrooms zijn geclassificeerde afgeschermde ruimtes waarin het aanwezige fijnstof in de lucht aan speciale eisen voldoet.

Er zijn vele verschillende soorten stofarme ruimtes. In cleanrooms testen we de aanwezigheid van bepaalde stofgroottes en geven de ruimte een classificatie. Per sector kan het certificaat verschillen en beoordelen we de aanwezigheid van stof en micro-organismen.

Voor de halfgeleide industrie -semicon-, zoals ASML is alleen ‘dood’ fijnstof belangrijk. In een ziekenhuis of restaurant onderzoekt men vooral fijnstof in relatie tot het voorkomen van ‘levend’ materiaal, het aantal kolonie vormende eenheden, kve’s, is een belangrijke indicatie voor de hygiëne in een keuken of een farmaceutisch bedrijf.
Qua fijnstof is soms de grootte en de hoeveelheid stofdeeltjes in een semicon-omgeving kritischer dan in een operatiekamer van een ziekenhuis.

Cleanroom fijnstof wordt in de tabel op deze pagina naar grootte ingedeeld. De tabel maakt zichtbaar dat niet al het fijnstof wordt tegengehouden door HEPA-filters. HIGHCARE gebruikt voor het stoppen van micro-organismen speciale verlichting.

<cleanroom-ontwerp-flush-sanitair>

cleanroom cleaning HIGHCARE cleanrooms

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01