Fraud Blocker Cleanroom deuren - Highcare Cleanrooms
cleanroom schuifdeur

Cleanroom deuren

Cleanroom deuren in een HIGHCARE zijn schuifdeuren. Een traditionele draaideur ‘zwabbert’ over de vloer en heeft als nadeel dat deze stof verplaatst. Voor een hoge classificatie gaat de voorkeur uit naar een vlakke strakke schuifdeur die beweegt langs de wandpanelen. HIGHCARE levert volledig automatische schuifdeuren. Er is keuzen uit drie soorten: enkele, dubbel of telescoop.

Interlock en drukverschil

De deuren zijn uitgevoerd met elektronische besturing die via een slimme regeling het willekeurig openen van een deuren helpen voorkomen. Zo wordt vervuiling door het wegvallen van drukverschil tussen ruimtes beschermd. Zonder fysieke bediening bepaalt de schuifdeur of de gebruiker de ruimte mag betreden of verlaten. Afhankelijk van het heersende regime kan in secondes worden bepaald of de deur geopend mag morden.

Een veilig systeem

Het interlock systeem dient als ondersteuning en is met lichte kracht te overbruggen.

De schuifdeuren samen met de metalen afwerking van de wanden zijn speciaal afgestemd op het gebruik en voldoen aan alle cleanroom eisen. De deuren zorgen voor een drukverschil tussen de ruimtes. Als er sprake is van een gevaarlijke situatie en volledige luchtdichtheid is noodzakelijk dan past men een andere type deur toe met een speciale sluittechniek, zoals in operatiekamers in ziekenhuizen.

Vlak en strak

HIGHCARE heeft in haar ontwerp gekozen voor een vlakke en strakke opbouw van wanden en plafonds. Met als doel dat ingeblazen lucht zonder turbulenties stroomt richting de retourroosters in de wanden. De schuifdeuren passen in dit systeem. 

De uitvoering en samenstelling van dit holle wandsysteem is flexibel ondeelbaar en simpel te demonteren. Op korte termijn verlaagt dit de onderhoudskosten bij het uitvoeren van aanpassingen, maar ook op lange termijn. Mocht het in de toekomst nodig zijn een paneel te wisselen, in een HIGHCARE zijn de wandpanelen simpel te vervangen; zonder te breken of te zagen.

Het complete systeem, met uitzondering van de giet of plakvloer, is volledig demontabel. De cleanroom is eenvoudig te verhuizen. Daarom is een HIGHCARE cleanroom te leasen en bestaat er zelfs een tweedehands markt.

Cleanroom wand

De standaard HIGHCARE wand is hol en brandveilig zonder PIR, PUR of PS, zoals in koelcel elementen. Het wandsysteem is uniek en wordt al 25 jaar met succes toegepast. Met vlakke naadloze aansluitingen tussen de ramen, wandpanelen en schuifdeuren.

Wat is speciaal aan de HIGHCARE wand

– unieke luchttechniek; vanuit het plafond en retour via de plinten, door de holle wanden
– vlakke, strakke demontabele wanden en plafonds
– solide metalen systeem
– lange economische levensduur
– holle wanden en plafonds
– leidingen bevinden zich buiten de cleanrooms in wanden en boven de plafonds
– wanden en plafonds zijn simpel toegankelijk
– beschadigingen zijn snel en goedkoop te vervangen
– met dit modulaire systeem zijn ruimtes simpel te vergroten
– zeer concurrerend, verbouwingen tegen beperkte kosten
– het lichtplan is verschuifbaar en eenvoudig uit te breiden
– brandveilige materialen, geen PUR, PIR of PS
– synergie tussen wanden, plafonds en technische installaties
– productie en engineering in eigenbeheer
– gebruiksklaar opgeleverd
– flexibel, ook tien jaar na de oplevering
– het wand en plafond systeem wordt al >25jr met succes toegepast

Een HIGHCARE ruimte is extra schoon door het gebruik van deze speciale wanden. De wanden zijn vlak en strak zonder leidingen, kabels enroosters. Het wandsysteem is hol – heeft een spouw – waarin leidingen lopen of afvoerkanalen van retourlucht. De panelen zijn demontabel en de spouw is bereikbaar. Zo ontstaat synergie tussen wanden, plafonds, luchttechniek en het dagelijkse onderhoud. De kwaliteit van het wandsysteem, met de unieke retourstroken op plint niveau, speelt daarom een belangrijke rol bij de classificatie en het beperken van de onderhoudskosten.

Een ruimte zonder leidingen is makkelijk schoon te houden, sanitair én goed schoon te spoelen met gefilterde lucht, ‘flush’. Het ontbreken van hinderlijke leidingen in de cleanroom vergemakkelijkt het dagelijkse schoonmaken van de ruimte. In sommige cleanrooms wordt meerdere malen per dag gereinigd.

Simpel uitwisselbaar

Het wandsysteem van 900 mm is zo opgezet dat alle onderdelen simpel uitwisselbaar zijn. HIGHCARE heeft gekozen voor een basismaat van 300 mm voor alle bouwonderdelen. Met deze menselijke maat passen standaard: kasten, tafels, stoelen, zitruimte, dagmaten van deurkozijnen, loopruimten, etc. in de ruimte.
Met dit modulaire principe is de kans op speciale pasmaten het kleinst. Alle onderdelen in de cleanroom zijn opgebouwd volgens dit modulaire systeem. Hierdoor zijn ramen, deuren, retourroosters, led-verlichting, etc., simpel uitwisselbaar. In principe kan met dit systeem ‘iedereen’ op papier een ontwerp samenstellen.

Materiaal

De keuze voor een dergelijk reproduceerbaar wandsysteem, dat inert is en betrouwbaar qua maatvoering, verklaart waarom HIGHCARE kiest voor metaal. Er bestaat voor metaal geen alternatief dat aan zoveel eisen voldoet, zoals het bestand zijn tegen mechanische beschadigingen, brandveiligheid, antistatische eigenschappen of reproduceerbaarheid.
Dit flinterdunne materiaal is sterk en toch bestand tegen grote krachten. Het is makkelijk verkrijgbaar, leverbaar in grote maten en met verschillende soorten afwerking die bestand zijn tegen allerlei chemische producten.

Holle wand (spouwmuur)

In cleanrooms zijn de eigenschappen ‘flush’ en sanitair die de kwaliteit van de ruimte bepalen. Het HIGHCARE wandsysteem is hol. De spouw wordt gebruikt om utilities aan te voeren van buiten de ruimte. De spouw ruimte blijft toegankelijk vanaf de mezzanine ook na de oplevering. De wandpanelen zijn simpel te openen om aansluitingen uit te breiden of te verplaatsen. De holle ruimte wordt ook gebruikt om retourlucht af te voeren.

Dilataties tussen wandpanelen

Het HIGHCARE cleanroom wand is aan vier zijden vlak en strak aangesloten. De verticale naden zijn met een speciale 4 mm brede cleanroom-kit verbonden. De breedte van de naden is zo gekozen dat de verbinding hecht verbonden blijft met beide panelen en de achterzijde. De aansluiting is lucht en waterdicht. De speciale cleanroom kit is zowel flexibel als verlijmend en kan eventueel na demontage verwijderd worden. Het systeem is zo uitgevoerd dat alle wanden remontabel zijn.

Synergie

In de afgelopen twintig jaar is de cleanroom wand sterk verbeterd. De synergie tussen wanden, plafonds en luchtbehandelingstechniek vormen in de HIGHCARE cleanroom de basis voor het hoge technische niveau. We produceren al meer dan vijfentwintig jaar cleanrooms. Compacte steriele metalen wandelementen, efficiënt en vlak afgewerkt met veel glas. Een veilige en prettige werkomgeving.

< CONTACT / ADVIES / VRAAG? >

Demontabel/remontabel

Een cleanroom wand wordt soms een aantal malen gedurende zijn levenscyclus gedemonteerd om machines of andere technische onderdelen te vernieuwen. Met het HIGHCARE wandsysteem is het altijd mogelijk na de oplevering de wand te remonteren en eventueel wandsegmenten anders in de delen.

Brandveilig systeem

<Brandveiligheid>

cleanroom deur HIGHCARE

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01