Fraud Blocker Cleanroom Antwerpen - Highcare Cleanrooms
cleanroom Antwerpen

Cleanroom Antwerpen

Cleanroom Antwerpen in het hoofdkantoor bij Antwerp Space. Een cleanroom op een unieke locatie in een van de oudste ruimtebedrijven, opgericht binnen de Alcatel Bell-groep in 1962.

HOOGWAARDIGE RUIMTE TECHNIEK

Hoogwaardige ruimte techniek in deze cleanroom in Antwerpen is hier een noodzaak. Het bedrijf heeft ongeveer 70 mensen in dienst, voornamelijk hoog opgeleide ingenieurs en technici van over de hele wereld. Het multidisciplinaire team van ingenieurs is afgestemd om te werken in de internationale omgeving van de ruimtevaartsector. Antwerp Space heeft een passie voor ruimte die resulteert in hoge betrouwbare oplossingen en tevreden klanten. De cleanroom wordt vooral gebruikt voor lange duur experimenten. De ISO7 ruimtes zijn 24/7 geconditioneerd. Via air sokken wordt de gefilterde lucht ingeblazen en op plint niveau afgezogen. De doorspoeling met lucht is in dit type cleanroom uniek. De ruimte wordt als het ware schoongespoeld.

CLEANROOM AANPASSEN AAN KANTOOR

Deze stofarme ruimtes in de cleanroom Antwerp Space zijn unieke en speciaal aangepast aan de technische wensen en bouwkundige maatvoering van het hoofdkantoor. De modulaire metalen wand en plafondsegmenten zijn gebouwd op een verhoogde computervloer die HIGHCARE heeft bekleed met een antistatische ESD afwerklaag.

SANITAIR EN FLUSH

De ruimtes zijn sanitair en flush uitgevoerd. De technische bedrading loopt buiten de cleanroom, via de spouw in de wand en over het plafond in het plenum, naar de gewenste locatie. Een HIGHCARE bestaat uit metalen plafonds en wanden die volledig demontabel zijn. Alles blijft simpel toegankelijk door het remontabele systeem. Wandensegmenten, plafonds, ramen en utilities zijn verplaatsbaar. Het systeem is te verhuizen. Flexibiliteit op termijn is erg belangrijk bij een innovatieve onderneming zoals Antwerp Space.

Ruimtevaart, defensie en communicatie

Antwerpen Space is werkzaam in diverse marktsegmenten. Zoals Galileo, een uniek project, het eerste civiele satellietnavigatiesysteem; dit ter onderscheiding van de huidige wereldwijde militaire systemen, zoals het Amerikaanse global positioning system (gps) of het Chinese Beidou en het Russische GLONASS.

De belangrijkste bestaansreden van Galileo is politiek van aard: Europese onafhankelijkheid van onder andere de Verenigde Staten. Zo kan Europa zelf beslissen over de beschikbaarheid van een GNSS. In de periode van de besluitvorming en ontwikkeling van Galileo heeft het ministerie van defensie van de VS verschillende vergelijkbare verbeteringen meteen ingevoerd voor gps of deze aangekondigd voor de derde generatie gps-satellieten (zoals extra civiele frequenties en hogere precisie).

ESD-vloer in een cleanroom

ESA European Space Agency

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1
5032 MD TILBURG
Noord Brabant, Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01