Box in box cleanroom

Een box in box cleanroom is een zelfstandig geplaatste unit, waarbij de cleanroom de binnenbox is die geplaatst wordt binnen een gebouw; de buitenbox. Zo kan een bestaande ruimte als een bedrijfshal of kantoor geschikt gemaakt worden voor een stofarme omgeving.

De cleanroom is vrijstaand en opgebouwd uit metalen en glazen onderdelen. De wandsegmenten en plafondpanelen worden industrieel samengesteld en daarna op de bouwplaats aangevoerd. Alle elementen zijn gebaseerd op een standaard maatvoering. De wanden en plafonds zijn samengesteld uit metaal. Brandgevaarlijke producten zoals PIR, PUR of PS worden niet gebruikt.

Op die manier kunnen projecten niet alleen goed gecoördineerd worden maar ook bestaat er, door de demontabele aard van de bouw, maximale flexibiliteit wanneer de indeling van de cleanroom moet worden aangepast, of wanneer de cleanroom moet worden verplaatst of uitgebreid.

Dit kan dankzij de revolutionaire IFD technologie. 

Box in Box en stand-alone

Een Highcare-cleanroom box-in-box systeem is stand-alone en wordt opgebouwd onder een vrijstaande verplaatsbare tussenvloer, de verdiepingsvloer. De technische installatie krijgt een plaats op die tussenvloer. Vervuilende apparatuur houden we buiten de cleanroom.

Dit demontabele box-in-box systeem maakt het mogelijk om reparaties of aanpassingen lokaal uit te voeren zonder het productieproces volledig stil te leggen.

Het systeem bestaat uit duurzame materialen. De complete cleanroom met de tussenvloer is demontabel, verplaatsbaar en eenvoudig opnieuw samen te stellen zonder zagen, boren, vijlen of verven…

IFD Bouwsysteem

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1A
5032 MD TILBURG
Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01