Ultrasoon reinigen met UPW

ultrasoon reinigen met een losstaande unit in een HIGHCARE cleanroom

Ultrasoon reinigen met UPW van hightech precisie-onderdelen behoeven vaak klantspecifieke oplossingen. In nauw overleg met u stellen medewerkers van HIGHCARE de unit samen.
 

Ultrasoon reinigen met luchtbellen

Tijdens het ultrasoonreinigingsproces worden geluidsgolven door een vloeistof gestuurd. Hierdoor ontstaan tienduizenden luchtbelletjes die door de geluidsgolven in elkaar klappen. Deze implosies hebben een veelvoud aan kleine bewegingen door de reinigingsvloeistof tot gevolg. De turbulentie functioneert als een borstel en weekt vuil los van het object zonder te krassen of te schuren; ook op plaatsen waar men met een voorwerp niet bij kan.
 

Ultrasoon reinigen met UPW

In het ultrasoonreinigingssysteem gebruikt men als vloeistof UPW, ultra pure water. Afhankelijk van de procesgeoriënteerde en hiermee de gedefinieerde kwaliteit van dit ultra pure water, vormen verschillende methoden van chemische of fysieke behandeling tezamen een reeks van zuiveringsstappen.


 Terug

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie