Flush en sanitair ontwerpen

Flush en sanitair

Flush en sanitair is bij de bouw van een cleanroom van essentieel belang. Een cleanroom dient eenvoudig en goed reinigbaar te zijn. Alle toegepaste materialen en het afwerkingsniveau dienen erop gericht te zijn dat stof, bacteriën en vervuiling nergens kunnen achter te blijven. HIGHCARE gebruikt alleen materialen die geschikt zijn.
 

FLUSH

De uitdrukking flush wordt gebruikt om aan te geven dat de instromende lucht de gehele cleanroom schoon spoelt. De luchtstroom behoort zonder hinder elke plek te bereiken. Met flush en sanitair duidt men aan dat de ruimte bouwtechnisch is op gebouwd uit zorgvuldig geselecteerde materialen die naadloos en zonder kieren of scherpe hoeken zijn samengesteld. Inerte van structuur zijn en daarom geen stoffen opnemen.
In de ‘schaduw’ van objecten, in een cleanroom die niet flush en sanitair is, gaat fijnstof stilliggen en hoopt zich op, in plaats van afgevoerd te worden via de retourafzuiging.
 

SANITAIR

De uitdrukking sanitair geeft aan dat een ruimte feilloos schoon te maken is, zonder kieren, naden of andere verborgen plekjes. Zo dienen vloeren naadloos te zijn, oppervlakken glad en hoeken afgerond waardoor geen vuilophoping voedingsbodems voor bacteriën en kiemen kunnen ontstaan. Alleen inerte, anorganische materialen zijn geschikt.
 

FLUSH EN SANITAIR ONTWERP

Een flush en sanitair ontwerp is een groot voordeel tijdens het reinigen van de ruimtes. Operators kunnen zonder twijfel volgens een vaste procedure de cleanroom zuiver houden.


 Terug

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie