Cleanroom ontwerp: start met schets

cleanroom ontwerp start met schets

Cleanroom ontwerp: start met een schets, een prima begin voor de bouw van een nieuwe cleanroom. De eenvoudige schets werken we vrijblijvend uit conform de opgegeven eisen en gewenste functionaliteiten in de vorm van een technisch bouwtekening en een planning. Een aanpak waarbij wij op basis van voortschrijdend inzicht het ontwerp steeds weer verbeteren en u vinger aan de pols kunt houden. Dit garandeert volledige aandacht voor elk facet in iedere fase van de bouw.
 

KOSTEN EN UITGAVEN

Kosten en uitgaven kunnen worden gestaafd aan de hand van deze fasegewijze projectaanpak. Met het schetsontwerp en aan de hand van een strakke planning is de bouw op de voet te volgen. Of het nu om uitbreiding gaat, opdeling of verandering van indeling, een cleanroom ontwerp van HIGHCARE biedt optimale flexibiliteit en duurzaamheid doordat componenten demontabel en herbruikbaar zijn, en value for money doordat reeds gebruikte materialen opnieuw inzetbaar zijn. Moderne bouwtechniek volgens het IFD-systeem. Meer informatie over deze revolutionaire bouwtechnologie op deze site.
 

CLEANROOM ONTWERP FLUSH EN SANITAIR

Bij de bouw van een cleanroom is het van essentieel belang dat de ruimte zogezegd ‘flush en sanitair’ is. Niet alleen moet een cleanroom eenvoudig reinigbaar zijn, ook moeten de gebruikte materialen inert zijn en de afwerking erop gericht dat stof, bacteriën en vervuiling nergens achter kunnen blijven. Vloeren moeten naadloos zijn, oppervlakken glad en hoeken afgerond waardoor geen vuilophopingen en zo voedingbodems voor bacteriën of kiemen kunnen ontstaan.
 

LUCHTSTROOMTECHNOLOGIE

De ingenieuze luchtstroom van dit cleanroom ontwerp is een van de kenmerken van een HIGHCARE. Met een unieke techniek wordt gezuiverde lucht via het plafond ingeblazen en op plintniveau afgezogen. Een HIGHCARE cleanroom is flush en sanitair en wast als het ware een ruimte schoon met lucht. De metalen cleanrooms zijn eenvoudig te reinigen. Een degelijke technische installatie garandeert een continue stroom van gefilterde lucht. U bepaalt de noodzakelijke norm en classificatie. Veel gebruikte classificaties zijn ISO 6 of lager. HIGHCARE Cleanrooms zorgt voor een stipte realisatie in een zo kort mogelijke bouwtijd.


 Terug

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie