over HIGHCARE

HIGHCARE cleanrooms heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot specialist in hoogwaardige technische binnenafbouw. De corebusiness van HIGHCARE bestaat uit de ontwikkeling, productie en levering van metalen airconditioned (turnkey) cleanrooms: de cleanroom wordt volledig gebruiksklaar opgeleverd.
 

DE GESCHIEDENIS VAN HIGHCARE

HIGHCARE is ontstaan uit Nolte, een installatiebedrijf dat in de jaren ’60 veelal voor Philips werkzaam was. Philips was de eerste afnemer van stofarme ruimtes. De upgrading van de assemblage-ateliers vond plaats in de Voltfabrieken te Tilburg.
 

JAREN ’70

Begin jaren ’70 ontwikkelden de activiteiten van Nolte zich in verschillende richtingen. Naast de vertrouwde installatietechniek werden werkgebieden aangeboord als infrastructuur voor verkeer, vliegvelden, parkeergarages en… kwalitatieve hoogwaardige, stofarme ruimten. Voor Nolte waren de jaren zeventig het ideaal klimaat voor deze nieuwe ontwikkelingen. De voorganger van HIGHCARE groeide in die tijd uit tot één van de grootste producenten.
 

PHILIPS

Eind jaren ’80 werd de moederonderneming Nolte Installatie Groep verkocht aan Stork. In die periode startte Philips, de grootste klant van Nolte, aan de reorganisatie met de krachtige naam ‘Centurion’. Stork reageerde door alle niet-kernactiviteiten te verzelfstandigen en bedong van de overnamekandidaten dat zij geen gebruik meer zouden maken van de naam Nolte. Zo veranderde Nolte in Noltec.
 

HIGHCARE

Nu de grootste klant reorganiseerde ontstond bij Noltec de noodzaak de strategie te wijzigen en is in een nieuwe onderneming het bedrijf voortgezet onder de naam ‘HIGHCARE cleanrooms’. Met internationale aspiraties. In die periode ontwikkelde HIGHCARE een innovatieve bouwtechnologie: IFD. Onder de veilige paraplu van economische zaken leverde HIGHCARE cleanrooms in Samara Rusland en Sofia Bulgarije.
Voor meer informatie over IFD, zie meer over IFD


 Terug

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie