Flush en sanitair cleanroom ontwerp

flush en sanitair cleanroom ontwerp

Flush en sanitair cleanroom ontwerp is een specialisme. Een goed flush ontwerp garandeert een volledige doorspoeling van de cleanroom met schone gefilterde lucht en zo min mogelijk schaduwvlakken. Een goed flush ontwerp zorgt voor een hoge classificatie met een beperkt aantal luchtwisselingen en beperkt daarmee de energiekosten.

In een sanitair ontwerp en is elke plek in de cleanroom goed bereikbaar. Scherpe randen, kieren of naden komen niet voor. Het ontwerp kan het beste omschreven worden als ‘vlak en strak’. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden bestaat nooit twijfel of alles is schoongemaakt en of gedesinfecteerd. Alle gebruikte materialen in de cleanroom zijn inert en flush vorm gegeven. In een goed sanitair ontwerp is reinigen eenvoudig en bestaat nooit twijfel over het wel of niet schoon zijn van de cleanroom.

Cleanrooms worden 24/7 min of meer gewassen schoongespoeld met lucht en op vaste tijdstippen schoon gemaakt. Een cleanroom dient eenvoudig en goed reinigbaar te zijn. Alle toegepaste materialen én het afwerkingsniveau dienen erop gericht te zijn dat stof, bacteriën en vervuiling nergens kunnen achterblijven. HIGHCARE gebruikt alleen materialen die geschikt zijn.

FLUSH

Flush en sanitair cleanroom ontwerp. De uitdrukking flush wordt gebruikt om aan te geven dat de instromende lucht de gehele cleanroom schoon spoelt. De luchtstroom behoort zonder hinder elke plek te bereiken. Met flush en sanitair duidt men aan dat de ruimte bouwtechnisch is op gebouwd uit zorgvuldig geselecteerde materialen die naadloos en zonder kieren of scherpe hoeken zijn samengesteld. Inert van structuur zijn en daarom geen stoffen opnemen.
In de ‘schaduw’ van objecten, in een cleanroom die niet flush en sanitair is, gaat fijnstof stilliggen en hoopt zich op, in plaats van afgevoerd te worden via de retourafzuiging.
 

SANITAIR

De uitdrukking sanitair geeft aan dat een ruimte feilloos schoon te maken is, zonder kieren, naden of andere verborgen plekjes. Zo dienen vloeren naadloos te zijn, oppervlakken glad en hoeken afgerond waardoor geen vuilophoping voedingsbodems voor bacteriën en kiemen kunnen ontstaan. Alleen inerte, anorganische materialen zijn geschikt.
<NVWA>

FLUSH EN SANITAIR ONTWERP

Een flush en sanitair ontwerp is een groot voordeel tijdens het reinigen van de ruimtes. Operators kunnen zonder twijfel volgens een vaste procedure de cleanroom zuiver houden.

<HIGHCARE>

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1A
5032 MD TILBURG
Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01