Cleanroom Eindhoven

Eindhoven cleanroom

Aan de Hurksestraat en Achtseweg Noord staan in Eindhoven de cleanrooms van HIGHCARE. Metalen stofarme ruimtes in de classificatie ISO 6 en 7. Extreem schone werkunits waar gerenommeerde Eindhovense producenten hun precisie onderdelen samenstellen voor de: lucht- en ruimtevaart, semicon, zoals ASML, NXP. In een van de ISO7 units wordt de nieuwste UV-machine van ASML gedemonteerd.

 

Mezzanine en box in box

Alle cleanrooms zijn opgebouwd onder een mezzanine. Volgens het cleanroom-concept van HIGHCARE levert men de stofarme units in combinatie met deze verdiepingsvloer en plaatst deze in een bedrijfshal. Een zelfstandig systeem volgens het box in box principe. Op de cleanrooms Eindhoven ISO6 staan de technische luchtinstallaties boven op deze mezzanines.

 

Verwarmen en of vervuilende apparatuur

In deze hoogwaardige stofarme ruimtes bevindt alle vervuilende apparatuur zich buiten de cleanroom. De aan- en afvoerleidingen naar de equipment in de cleanroom zijn zo kort mogelijk en gaan in een rechte lijn direct door het metalen plafond of naar de spouw in de holle metalen wanden. In de ontwerpfase heeft men de moeilijk te reinigen onderdelen al buiten de cleanroom geplaatst.

 

Vlak en strak

De wanden en plafonds zijn vlak en strak en samengesteld uit inerte materialen die eenvoudig zijn schoon te houden. Gebouwd volgens het IFD systeem.

 

Luchttechniek

De luchttechniek in de cleanroom in Eindhoven bestaat uit een verticale luchtstroom. Via het plafond wordt met air socken grote hoeveelheden gefilterde lucht tochtvrij in de ruimte gebracht en via retourroosters op plintniveau afgezogen. De ruimte wordt schoongespoeld met lucht en zo wordt een hoge classificatie bereikt.

<ISO 14644>

 

IFD techniek

Een cleanroom van HIGHCARE bestaat uit modulaire wand- en plafondelementen die onderling uitwisselbaar zijn. In de cleanrooms Eindhoven ISO6 is speciaal gekozen voor dit systeem wegens de modulaire opbouw. Dit industrieel geproduceerde systeem wordt op de bouwplaats in elkaar gezet. Het ontwerp voldoet aan het IFD systeem. Het is demontabel, ook na jaren gebruik, maar de wand en plafond segmenten zijn eventueel ook anders in te delen.

<IFD moderne bouwtechniek>

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1A
5032 MD TILBURG
Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01