Beloopbaar plafond of toegankelijk?

Beloopbaar of demontabel plafond

Fijnstof in een cleanroom is microscopisch klein en met het blote oog onzichtbaar. Zo ook het stof dat vrijkomt op een plafond dat belopen wordt. Een plafond mag niet beloopbaar zijn in verband met het voorkomen van een regen van loskomende particles; maar het dient wel toegankelijk te zijn.

Flexibele werkomgeving

Een moderne cleanroom is een flexibele werkomgeving waar met enige regelmaat techniek wordt verplaatst of toegevoegd. Lege ruimtes tussen wanden en boven plafonds moeten daarom toegankelijk zijn. Een plafond van HIGHCARE is vanuit de cleanroom en de verdiepingsvloer bereikbaar.
 

Beloopbaar plafond of toegankelijk

De plafonds van een HIGHCARE zijn niet te belopen. Dit is maar goed ook; het zou grote hoeveelheden fijnstof veroorzaken. Daarom is het er niet op berekend. De ideale oplossing is het vrij hangende plafondsysteem dat onder een tussenvloer wordt gemonteerd. HIGHCARE heeft hiervoor een luchtgesloten plafondsysteem ontwikkeld dat toegankelijk blijft. Zowel vanuit de cleanroom als via de tussenvloer. Net zoals alle andere bouwelementen is het remontabel.

Een voorbeeld, <ARION, Duitsland/Nederland>

Duurzaam

De plafondpanelen zijn eenvoudig te verplaatsen of te hergebruiken indien een andere indeling wenselijk is. Zoals bijvoorbeeld de verlichtingsarmaturen als er een machine verplaatst of toegevoegd wordt. Uitbreiding van een HIGHCARE cleanroom is eenvoudig te realiseren. Of het nu gaat om opdeling of verandering van de indeling, de producten van HIGHCARE bieden optimale flexibiliteit en duurzaamheid. Daarbij is een HIGHCARE-cleanroom verplaatsbaar. Dit dankzij de revolutionaire IFD bouwtechnologie.

<HIGHCARE>

Vestigingsadres

Ellen Pankhurststraat 1A
5032 MD TILBURG
Nederland

 

KvK nr.56268629
BTW nr.NL852049572B01