LINK Magazine schone productie in CLEANROOM

16 juni 2017

LINK Magazine Cleanroom, productie 'schoon op maat'

artikel in LINK Magazine 3/17

Zeer schone productie- en verpakking van industriële producten wordt steeds meer gevraagd. Dit kan het beste in een cleanroom gebeuren, echter de stap naar het bouwen daarvan is voor veel bedrijven een grote. Vanwege de kosten, maar ook omdat men vaak onzeker is over toekomstige behoefte: is het ontwerp voor een eerste cleanroom niet te beperkt of juist te groot? Het IFD-concept van HIGHCARE CLEANROOMS uit Tilburg biedt een perfecte uitkomst.
 

IFD

IFD staat voor industrieel, flexibel en demontabel. Met dit moderne bouwsysteem van solide, voornamelijk metalen, componenten kan in bijzonder korte tijd een variabel in te delen cleanroom worden gebouwd. Uitgerust met plug & play-systemen voor ledverlichting, elektra en dataleidingen. Het systeem is zodoende demontabel en leent zich voor verplaatsing, hergebruik, aanpassing en uitbreiding. De cleanroom komt als een ‘box in box’ in een productiehal te staan. Een zelf ontwikkelde luchtventilatietechniek zorgt voor het gewenste reinheidsniveau.
 

KWALITEIT

‘Dit alles met de hoogste mogelijke kwaliteit, op geen enkel onderdeel wordt bezuinigd’, verklaart ing. Bas de Bruijn. ‘Met ons systeem krijgt de klant een flexibel geheel. Als de vraag groeit, kan de ruimte uitgebreid worden. Als men een hogere ISO-classificatie, ofwel reinheidsgraad, wenst kan dat ook. Andere cleanroomleveranciers bieden die flexibiliteit niet; daar heb je een zaag nodig voor aanpassingen. Bij ons is de drempel om uit te breiden uiterst laag, dank zij het unieke klik-klak-klaar systeem”.
 

BOUWPAKKET

Het IFD-concept van HIGHCARE CLEAROOMS heeft veel weg van een bouwpakket, maar doe-het-zelf is het niet, benadrukt De Bruijn. ‘Wij verzorgen de complete technische installatie, want de klant kan niet zelf onze cleanroom in elkaar zetten, dat blijft toch een specialistische klus. Je moet kunnen aantonen dat alles minutieus op elkaar is afgesteld wat betreft zaken als luchtkwaliteit –circulatie en lichtsterkte.
 

REFERENTIES

Bas de Bruijn timmert met z’n IFD-concept al twintig jaar aan de weg en heeft een bloeiende onderneming opgebouwd die levert aan bedrijven in de fijnmechanica. Maar ook massaproductie in de kunstofverwerkende – en de luchtvaart industrie. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld: DSM, VDL, ETG, IPN Europe, GL Precision, Admesy, Weener Plastics en Antwerp Space.
 

EXPORT

Het modulaire concept leent zich uitstekend voor export. Zo heeft HIGHCARE projecten uitgevoerd in Rusland en Bulgarije. Productie van de meeste onderdelen vindt plaats in Noord-Brabant. Op piekmomenten, bij de installatie van een groot project, werken er tot veertig mensen voor dit vooruitstrevende high tech bedrijf.
 
zie LINK Magazine

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie