DSM en cleanrooms

2 juni 2015

DSM Chemelot Basic Pharma logo

DSM gebouw op Chemelot maakt Basic Pharma gebruik van hoogwaardige moderne metalen cleanrooms voor het produceren van farmaceutische producten. Men ontwikkelt, produceert en registreert geneesmiddelen. Basic Pharma Technologies is verantwoordelijk voor productontwikkeling, Interdos Pharma is de consultancytak die onder meer de registratie van medicijnen verzorgt en Basic Pharma Manufacturing is de producent van vloeibare en halfvaste bereidingen.
 
sp;

UNIEK BOUW- EN LUCHTVENTILATIESYSTEEM

Op het terein van DSM Chemelot koos Basic Pharma voor een state-of-the-art cleanroomtechniek. De stofarme cGMP-gecertificeerde ruimtes zijn compact geïntegreerd in bestaande fabrieksruimte. De cleanroom is een stand-alone unit die in de productiehal onder de verdiepingsvloer is geplaatst. Basic Pharma koos voor de techniek van HIGHCARE. Al meer dan twintig jaar bouwt HIGHCARE cleanrooms met een ingenieus luchtventilatiesysteem. Daarbij is het bedrijf is gespecialiseerd in een nieuwe bouwtechniek volgens het in eigen huis ontwikkelde IFD-systeem. Deze Industrieel samengestelde segmenten zijn flexibel indeelbaar en demontabel, ook jaren na oplevering. In de wanden en boven de plafonds bevinden zich de aanvoerleidingen van de utilities, kant en klare prefab units voor ondermeer XCDA, UPW, CDA, en perslucht.
 

FLEXIBEL

Flexibiliteit is in dit DSM gebouw voor Basic Pharma van groot belang. Zo heeft men na enkele maanden de lichtvoorziening aangepast. Met het IFD-systeem is het makkelijk uit te voeren, zonder breken, zagen of schuren en in slechts enkele minuten. Ook de locatie van ramen en deuren zijn met dit systeem eenvoudig te verschuiven. Maximale flexibiliteit.
 

BASIC PHARMA

De Basic Pharma Group is een onafhankelijk farmaceutisch bedrijf dat geneesmiddelen ontwikkelt, produceert en registreert. Onder de holding vallen drie business units. Basic Pharma Technologies is verantwoordelijk voor productontwikkeling, Interdos Pharma is de consultancytak die onder meer de registratie van medicijnen verzorgt en Basic Pharma Manufacturing is de producent van vloeibare en halfvaste bereidingen. Sinds de oprichting in 2003 volgt de organisatie een indrukwekkend groeipad waarin de verhuizing naar Chemelot een logische stap was. De business units werken intensief samen: één deur verder en er is een wereld van kennis en kunde beschikbaar. Diezelfde sfeer van open innovatie en gedeelde knowhow is op Chemelot voelbaar. Dat maakt Chemelot tot een omgeving waarin Basic Pharma uitstekend gedijt.
 

ERVARING

Bij elke nieuwe stap ontdekt Basic Pharma de flexibiliteit van een HIGHCARE cleanroom. Het bevestigd de juiste keuze voor een duurzame cleanroom. Het wanden en plafonds zijn eenvoudig te openen om de laatste nieuwe techniek toe te voegen aan deze moderne fabriek.

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie