MCB Cleanrooms

31 mei 2015

MCB metaal

MCB is de grootste leverancier van het basis materiaal voor de bouw van een HIGHCARE-cleanroom. In Eindhoven maakt VDL Groep bij dochteronderneming GL-Precision gebruik van hoogwaardige moderne metalen stofarme ruimtes voor het produceren van klant specifieke onderdelen. De VDL Groep gebruikt cleanrooms in de klasse ISO 6. ASML is onder andere een afnemer.
 

UNIEK BOUW- EN VENTILATIESYSTEEM

De VDL Groep koos bij GL Precision voor een state-of-the-art cleanroomtechniek. De stofarme ruimtes zijn compact geïntegreerd in bestaande fabrieksruimte. De cleanroom is een stand-alone unit die in de productiehal onder een losse verdiepingsvloer is geplaatst. De VDL Groep koos voor de techniek van HIGHCARE. Al meer dan twintig jaar bouwt HIGHCARE cleanrooms met een ingenieus ventilatiesysteem. Daarbij is het bedrijf gespecialiseerd in een nieuwe bouwtechniek volgens het in eigen huis ontwikkelde IFD-systeem. Deze Industrieel samengestelde segmenten zijn flexibel indeelbaar en demontabel, ook jaren na oplevering. In de wanden en boven de plafonds bevinden zich de aanvoerleidingen van de utilities, kant en klare prefab units voor ondermeer XCDA, UPW, CDA, en perslucht.
 

FLEXIBEL

Flexibiliteit is voor de VDL Groep van groot belang. Zo heeft men na enkele weken de lichtvoorziening aangepast. Met het IFD-systeem is het makkelijk uit te voeren, zonder breken, zagen of schuren en in slechts enkele minuten. Ook de locatie van ramen en deuren zijn met dit systeem eenvoudig te verschuiven. Maximale flexibiliteit.

Werkwijze van HIGHCARE Cleanrooms

HIGHCARE gebruikt een internationaal erkend stappenplan om de belangrijkste fases te doorlopen en daarmee het risico op budgetoverschrijdingen te beperken.

Meer informatie